Loma teki hyvää -Iitu liikkuu uudella innolla

Harmittelin tässä tovin, kun Iitu oli lähes kaksi kuukautta tekemättä juuri mitään. Liikkui kerran, joinakin viikkoina kaksi kertaa viikossa. Tuntui, että keväällä ja kesällä saavutetut rankan treenin tulokset valuivat aivan hukkaan. Kuitenkin huoleni oli turhia, sillä tuo lomailtu aika teki Iitulle erittäin hyvää. Iitu on ollut oikein energinen ratsastaa ja ajaa tässä loka-marraskuulla. Nyt ollaan jo siinä tilanteessa, että Iitun vauhtia saa ennemmin hidastaa kuin pyytää eteen.

Iitu pääsi pitkästä aikaa myös kouluvalmennukseen. Itse olin toki paikalla kuvaamassa ja seuraamassa Iitun nykyistä kuntoa. Valmennuksessa keskityttiin temmon vaihteluihin niin käynnissä kuin ravissa. Iitu  otettiin pois siitä sen mukavuusalueella olevasta hiippailuravista ja haettiin isompaa ravia, jossa ne jalat ihan nouseekin eikä vain viistä maata.

Haasteellisinta Iitulle tuntui olevan ympyrällä meno. Eikä toisaalta ihme, kun sitä ei ole muutamaan kuukauteen tehty. Iitu meinasi puskea aivan banaanina vähän joka suuntaan ja ulkolapa karkasi, joten ulko-ohjan ja ulkopohkeen kanssa sai olla todella tarkkana, jotta Iitu pysyi suorassa. Lomailusta huolimatta Iitun kunto ei onneksi ollut juurikaan laskenut, joten kun vaan saa säännöllisesti treenattua läpi talven, uskon, että Iitu on ihan hyvässä kunnossa kevään kisakautta ajatellen.

Iitu hienona






Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit