28.11.2013

Tänään osallistuttiin Simon kanssa maasta käsin tunnille. Tein suitsiin sellaisen muutoksen, että otin turpahihnan kokonaan irti, kun en nähnyt sille tarvetta ellei Simo yritä aukoa suutaan. Laitoin ketjun kiinni deltaan ja lähdin kentälle. Opettaja kehotti minua vaihtamaan ketjun kiinni kuolaimeen, koska Simo on sellainen ryntäilijä. Kun Simo lähtee puskemaan ohi nykäisen voimakkaasti ketjusta ylöspäin ja hevosen pysähtyessä hellitän heti painetta. Tämä sujui aika hyvin.

Simolla on paha tapa hieroa ja kyhnyttää päätään ihmistä varten ja aina kun pysähdyttiin se alkoi tunkea päätään syliin. Tällöin minua ohjeistettiin kääntämään pää lempeällä, mutta päättäväisellä käden liikkeellä poispäin. Jos tämä ei tehoa, täytyy ottaa kovemmat keinot käyttöön, esimerkiksi raippa, mutta yritän välttää sitä.

Talutin Simoa taas sekä vasemmalta, että oikealta puolelta. Harjoittelimme pysähdyksiä ilman kyhnytystä. Kun pysähdykset sujuivat, harjoittelimme pohkeenväistöä painamalla toisella kädellä pohkeen kohdalta samalla kun toinen käsi pitää suitsista kiinni. Heti kun hevonen liikahti paine lakkasi ja hevosta kehuttiin.

Tarkoitus oli kuitenkin, että takaosa liikkuun siten, että jalat astuvat ristiin. Painoin raippaa kylkeen samalla maiskuttaen ja jos Simo ei liikahtanut napautin raipalla, jolloin takaosa liikkui. Simo pian huomasi, että pelkkä raipan kosketus pyytää liikkeelle. Tätä samaa liikettä toisteltiin molemmilta puolilta ja lopuksia käveltiin vielä pari kierrosta reippaasti, siten että minä johdan ja Simo kulkee vähän takana.

Kengittäjä kävi vuolemassa ja viilaamassa Simon kaviot tiistaina ja totesi, että kenkiä ei vielä uskalla laittaa. Löysin netistä kokoa 3 olevat Easycaren easy grib bootsit, joiden pitäisi sopia Simolle. Bootsit olivat vähän käytetty, joten sain ne suht edullisesti. Vielä pitäisi toinen pari jostain löytää, mutta kokeillaan nyt eka nämä kaksi, jos edes sopivat Simolle.


Otin kuvan Simon pörröisestä harjasta, joka pitäisi viikonloppuna leikata vähän nätimmäksi.

Kommentit

Suositut tekstit