Luukku 20: Iitu villinä estekisoissa

Iitukin pääsi pitkästä aikaa kisoihin. Tampereen ratsastuskeskuksessa järjestettiin esteratsastuskilpailut 9.12. ja ajateltiin käydä pitkästä aikaa kokeilemassa Iitun inhoamia maneesikisoja. Iituhan on ollut todella hidas maneesikisoissa. Kaikki eteenpäinpyrkimys on tiessään, kun pääsee kisamaneesiin. Puhtaita ratoja Iitu on kyllä hypännyt hölkötellessään rataa läpi ja saanut niistä ruusukkeet.



Tällä kertaa Iitulla oli ihmeesti virtaa. Jo trailerissa Iitu oli kovinkin skarppina sen sijaan, että nuokkuisi niin kuin yleensä. Lähdin normaalisti taluttelemaan Iitua käsihevosalueelle sillä välin, kun Vilja meni tsekkaamaan rataa. No eihän siitä mitään tullut.. Normaalisti perässä vedettävä Iitu hyppäsi viidesti pystyyn ja pukitti neljästi ja itse yritin väistellä maasta käsin osumia. Todettiin, että täytyy sittenkin nousta suoraan selkään ja ravailla ja laukkailla heti, jotta pöllövirta lähtee. Aika vauhdilla Iitu kipittikin jonkin aikaa kunnes rauhoittui. Nyt kulki jo taluttaessakin nätisti.

Ensimmäisenä oli vuorossa 60cm rata. Heti kun Iitu tuli maneesin sisälle huomasin kuinka skarppina se oli ja teputti paikoillaan. Ilmeisesti olisi halunnut jo itse päästä hyppämään. Radalla Iitu pukitti heti ensimmäisen esteen jälkeen. Tiedä sitten, oliko innoissaan vai possuiliko muuten vaan. Tällä kertaa radalla oli hyvä tempo verrattuna aiempiin suorituksiin ja Iitu myös vaihtoi laukat hyvin esteen päällä. Harmillisesti yhdelle esteelle meni lähestyminen vähän pitkäksi ja Iitu pudotti puomin hypätessään liian läheltä estettä. Siitä tuli 4 vp.

Välissä oli pientä huilailua ja sitten jatkui 70cm rata. Iitulla oli siinäkin vielä sopivasti virtaa, mutta tämä rata oli paljon vaikeammin tehty kuin 60cm. Tässä radassa oli paljon tiukkoja kurveja ja lyhyitä teitä, missä vauhti tippui kokonaan pois ja Iitu ei mikään maailman notkein kääntyjä ole, joten se tuotti haasteita. Hyvällä vauhdilla meni rata läpi, vaikka tässäkin Iitu tiputti harmillisesti yhden puomin.

Tiputetuista puomeista huolimatta olin itse tyytyväisempi näihin ratoihin kuin kevään puhtaisiin ratoihin. Näissä oli jo kunnon tekemisen meininki kun tempo oli kohdallaan ja hypyt olivat vauhdikkaita! Ei muuta kuin lisää ratoja alle.


Kuvat ei onnistuneet, joten niitä vain kolme



Kommentit

Suositut tekstit