Luukku 1: Tallin esittely



Viimeksi olen tainnut kuvata tallia silloin, kun pihatto tehtiin. Tarhasta on toki tullut kerrottua enemmänkin, sillä sen kunnostus on joka syksyinen projekti. Talli on tosiaan tehty vanhaan navettaan. Navetta on aikoinaan tuhoutunut tulipalossa ja ilmeisesti korjattu osittain, joten se on lähinnä puolikas navetta, tai oikeastaan navetan pääty. Minua on suunnattomasti harmittanut se, että navetasta puuttuu sellainen kaunis puusilta, joka vie ulkopuolelta yläkertaan.

Tallin kulma talolta päin kuvattuna


Talli koostuu ensimmäisenä sisään tullessa karjakeittiöstä, joka toimii nykyään rehuhuoneena. Karjakeittiön takana olevasta maitohuoneesta tein varustehuoneen. Huone on kostea ja kylmä, joten ei totisesti mikään ihanteellinen nahkavarusteiden säilyttämiseen. Lisäksi varustehuoneen katto vuotaa. Muutaman kerran harvemmin käytetyt nahkavarusteet ovat keränneet kunnon homekerroksen. Talvisin minulla on sähköpatteri lämmittämässä varustehuonetta. Lisäksi varustehuoneessa on tuuletin kierrättämässä ilmaa.

Sisäänkäynti karjakeittiöön (rehuhuoneeseen)

Varustehuoneen ovi näkyy perällä




Karjakeittöstä eli nykyisestä rehuhuoneesta pääsee suoraan hoitotilaan. Hoitotilassa on puomi ja viikset, joihin hevoset voi laittaa kiinni. Hoitotilassa varustetaan hevoset ennen liikutusta ja lisäksi kengitys ja eläinlääkäritoimet hoidetaan siinä hyvin valaistussa tilassa. Hoitotilassa on aiemmin olleet lehmät. tila on niin pieni, että sinne on mahtunut vain muutama lehmä.

Kulku karjakeittiöstä hoitotilaan

Puomiin mahtuu kolme hevosta kerrallaan kiinni





Hoitotilasta aukeaa ovi pihaton, eli entisen tallin puolelle. Talliin on aiemmin mahtunut vain 1-2 hevosta, joten pihattokaan ei ole kooltaan kuin 20 neliötä. Hevosten kanssa talliin ja tallista pois kuljetaan pihaton läpi.

Kulku hoitotilasta pihattoon







Talli ja ei ole mikään hieno tai järin viihtyisä, mutta tarpeeksi toimiva ja kaikki tarpeellinen löytyy.. paitsi vesi. Kaivosta talliin tullut vesiputki oli katkennut jostain maan alta, joten poistettiin tallista koko putki ja vesi täytyy kantaa ämpäreissä talolta asti. Haaveissa olisi kaivaa vesiputki talosta talliin, mikä helpottaisi huomattavasti ja silloin saisin hevosille myös juoma-automaatin pihattoon. Tallia ja hevosten oloja on paranneltu vuosi vuodelta hiljalleen ja ehkä saan jossain vaiheessa haaveilemani vedenkin talliin asti.

Tarhaan on panostettu, sillä pohjustettu pohja kunnostetaan joka syksy. Ei ole kuravelliä meillä!

Kommentit

Suositut tekstit