Luukku 14: Tyhjä lukulista - onko blogit kuolleet sukupuuttoon?

Viime aikoina on bloggerin lukulista näyttänyt jokseenkin tyhjältä. Listalta löytyy useita blogeja, mutta melkein kaikki ovat hiljentyneet niin, että 1-3 blogia julkaisee viikottain tai edes joka toinen viikko. Enpä kyllä itsekään mikään superaktiivinen ole, mutta mielestäni olen parantanut tahtia aiempaan verrattuna, jolloin päivittelin kuulumisia kerran kuussa.

Blogien katoaminen on mielestäni sääli, koska tykkään ajan kanssa lukea niitä. Blogeihin mahtuu niin paljon yksityiskohtaisemmin asioita kuin instagramin kuvateksteihin (tai Storyyn, jota et ehdi 15 sekunnissa lukemaan jos pitkästi kirjoitettu..) Myös joulukalenterit näyttää siirtyneen lähes kokonaan instan puolelle.

Vaikka blogien kultakausi on ohi niin toivon, että joku niitä vielä kumminkin kirjoittaa ja haluaisin löytää uusia luettavaksi. Minua kiinnostaa oman tallin pitäminen, kasvatus ja pihattoelämä kuitenkin enemmän kuin kisaaminen tai maneesitallilla asustelu. Ihan sellaiset perus arjen haasteet rehellisesti suoraan kirjoitettuna. ( Rintamamiestalossa asuminen, hevoset pihassa olisi suorastaan napakymppi!)

Jos tiedät mielestäsi hyvän blogin, olisin kiitollinen jos vinkkaat minulle :)

Helga kesäyössä

Kommentit

  1. Tietenkin nyt on pakko kehua omaa blogiani http://hevostilanemanta.blogspot.com/ ;) Rintamamiestalo tämä ei ole, vaikka siltä vähän näyttääkin. Pihattokin löytyy, vaikka tällä hetkellä se on liian pieni kolmelle. Ainakin tämän talven ajan polleroiset käyvät muutaman tunnin tallissa kääntymässä. Pidän paljon myös Hirnakan torpasta (https://hirnakka.blogspot.com/). Se ei keskity pelkästään hevosiin, mutta on kovin suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Molemmat päätyi oitis lukulistalle :)

      Poista
  2. Hiljaista on minunkin lukulistallani. Nyt joulukuussa muutama blogi on kunnostautunut joulukalenterin avulla niin on ollut kivasti luettavaa :) minä karsin hiljattain lukulistaltani blogeja pois, joissa ei ollut elämää kesän jälkeen. Noin 60 blogia kutistui 30 blogiksi, näistä suurin osa on hevosblogeja. Minäkin tykkään lukea pidempiä tekstejä blogista enkä Instagramista tai Facebookista. Yhä vähemmän on hevospuolella sellaisia "kaikkien tietämiä" blogeja. Vai tuleeko blogista kaikkien tietämä vasta loputtuaan, en ole varma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää pohdintaa! Itse tykkään lukea juurikin niitä pienempiä blogeja ihan siitä arkisesta elämästä ja onnistumisista enemmän kun kilparatsastajien sponsoriblogeja. Tekstit ja tunnelma on pienemmissä blogeissa niin paljon aidompaa, eikä haise, että on isolla rahalla tehty ja mainostetaan sponsorituotteita :)

      Poista
  3. Hyvästä en tiedä, mutta rintamamiestalo ja oma pieni talli poneineen http://mkriding.blogspot.com/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mikäs sen parempaa, liityin lukijoiden joukkoon :)

      Poista
  4. Hyvästä en tiedä täälläkään, mutta oma on täällä: https://anujavihru.blogspot.com/
    Kaksi hevosta, joista toinen 3-vuotias oma kasvatti ja toinen sen tällä hetkellä tiine emätamma. Omaa tallia ei ole ja hevoseni asuvat vielä eri talleilla. Meidän matkassa pääsee seurailemaan tammani kolmatta tiineyttä ja tuon juniorihepan matkaa aikuiseksi hevoseksi.

    ps. kiitos kivasta joulukalenterista!

    VastaaPoista
  5. Vähän sama vika täällä, tosin lukulistalla on enää kolme aktiivista blogia, sun blogi mukaa lukien! Harmi, että niin moni on lopettanut tai tauolla tms.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit