Vauhtimaasto ja tallihommia

Sain viimeinkin ladattua parin viikon takaisen vauhtimaaston youtubeen! Nyt on muutenkin menty aika vauhdikkaita lenkkejä kun Iitu sai bootsit jalkaan, mutta yhdellä lenkillä sattui olemaan GoPro kypäräkamera päässä. Tässä tulos;


Videolla Iitu temppuilee ja molemmat jännittävät edellä kulkevaa niitto/lannoituskonetta(?) samaan aikaan aukealla tuulee ja hornetti lähtee viereiseltä lentokentältä + kuljetaan puron yli ja naapurin hevosetkin ovat tarhassa niin päädyn taluttamaan johtuen olosuhteista. Kun jännät paikat on ohi, nousen selkään ja päästään vauhdikkaammin liikkeelle. Simo ja Iitu molemmat pukittelevat, mutta taitaa olla enemmänkin sellaisia ilopukkeja kun pääsevät taas laukkaamaan. Iitu pysyy Simon perässä laukassa jonkin aikaa kunnes Simo ottaa kunnon spurtin ja vetää vauhdissa myös tyylikkään sivuloikan tukkipinon kohdalla, mutta Maijun tasapaino säilyy hienosti. Laukan jälkeen mennään kokeilemaan metsään yhtä uutta polkua, jolle ei ole märkyydestä johtuen aiemmin uskallettu mennä. Kun eivät meinaa ojan yli uskaltaa, tullaan alas ja talutetaan yli. Iitu menee metsässä hienosti vaikeatkin paikat, mutta reittivalinnasta emme ole aina samaa mieltä. Iitun mielestä kun on hauskaa kulkea kaikenlaisista puskista ja ryteiköistä, mutta ratsastajan mielestä ei ole mukavaa saada risuja naamaan ja jalustimien ja satulan väliin...

Pihatto on nyt pesty painepesurilla ja valelin vielä pohjan Virkon S liuoksella + huuhtelin vielä lopuksi.





Kun pihatto oli kuivunut, levitin olkipellettiä pohjalle.




Hevosten tarhan pohjustus on kesken. Tarhasta on kaivettu lantaa ja mutaa pois valtavia määriä ja nyt pohja saa kuivua. Kun pohja on kuiva, levitetään päälle suodatinkangas ja kalliomurske. Päälimmäiseen kerrokseen tulee osalle alasta kivituhkaa. Haaveenani on Paddock Paradise -tyyppinen ratkaisu (hevoset luontopoluilla), eli paljon pohjan vaihtelua. Kerron myöhemmin lisää tästä toteutuksesta kunhan ensin saadaan tuo tarha kuntoon :)



Hevoset ovat saaneet nyt viikon lomailla ja kyllä näkyy taas mahassa tuo lomailu + syöminen! Päästin tänään hevoset metsälaitumelle, jossa on hieman jo ruohoa. Näin saivat pureskeltavaa koko päiväksi ja pääsivät myös leikkimään.













Huomenna olisi tarkoitus palailla hevosen selkään. Tai ainakin kokeilla pääseekö edes selkään. Jos selkään asti pääsee niin sitten aloittelen ihan käyntilenkillä. Selkä ei kestä lainkaan tärinää niin ei voi edes ajatellakkaan ravia saati laukkaa. Saa nähdä, miten käy :)

Kommentit

  1. Tykkäsin! Millaiset aidat muuten tarhoissasi on? Onko esim sähköä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! :) Tarhassa on ihan vaan ohuehko (1-2cm leveä) sähkönauha kesät talvet. En siis käytä erillistä maadotettua talvinauhaa tarhoissa, vaan kesänauha on myös talvisin. Kesänauha toimii ihan hyvin kun on kunnolla maadotettu. Tuossa minun tarhassani on kaksi maadotustolppaa. Toki toisinaan talvella ei sähkövirta langalla olevasta lumesta johtuen kierrä välillä kovin hyvin, mutta nuo pysyy yleensä langoissa ilman sähköjäkin :) Lisäksi löin muutamiin tolppiin laudat pellon puolelle kun talvella lumi ja tuuli painoi usein langat maahan. Kiltisti hevoset silti tarhassa pysyivät vaikka olisivat voineet vain kävellä vapauteen :)

      Poista
    2. Haha kiva kuulla! :) kiltit hepat sulla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit