Rento kärrylenkki

Eilen paistoi aurinko ja linnut lauloi, joten mikäs sen mukavampaa kuin lähteä kavereiden kanssa kärrylenkille. Marika tuli ratsastamaan Iitulla ja Anun kanssa istuttiin Simon kärryillä. Simo tykkää ihan tosissaan kärryttelystä ja tuhisee tyytyväisenä kun mennään.

Heti alussa panin merkille että jo muutaman päivän laiduntaminen on tehnyt tehtävänsä ja maha on taas kasvanut. Aisat saatiin juuri ja juuri kiinni. Mietin jo että täytyy vaihtaa satula selkään ja minä taluttelen Simoa kun Anu on ratsailla. Sääli että mitkään aisojen jatkopalatkaan eivät tuo lisäleveyttä. Pituuden puolesta aisat on ihan ok, mutta leveyden puolesta tekee tiukkaa. Ei auta kuin alkaa taas reenaan Simon kanssa ahkerasti. Myös cob -koon valjaat ovat Simolle hiukan piukeat. Mahavyö ja mäkivyö on ihan ok, mutta rintaremmi on löysimmälläkin aikas lyhyehkö.

Kärryt saatiin kiinnitettyä ja lähdettiin lenkille. Iitu sai kulkea edellä, jotta tottuu kärryjen ääniin. Ei neitiä näyttänyt haittaavan, mutta Simon menoa haittasi, joten vaihdettiin Simon kanssa edelle. Kärryillä Simo ei juurikaan kyttäile samaan tapaan kuin ratsailla.

Anulla oli kypäräkamera päässä ja lenkiltä tuli näin kiva videon pätkä;


Lenkki sujui oikein hyvin vaikka Simo vähän isottelikin säikylle lämppärille/puoliveriselle. Hevonen oli pihassa tien reunassa ja pelästyi kahta vuonohevoshirviöö + kärryjä. Simo oikein kasvoi silmissä ja tuhisi ja mahtaili oudolle hevoselle. Simo oli jo menossa katsomaan uutta tuttavuutta, mutta sain sen nopealla liikkeellä onneksi pysymään tiellä :)

Simo on toisinaan melko koominen. Yksi ilta meidän tilan ohi meni tiellä hevonen ja Iitu oli tien reunassa nostelemassa häntäänsä ja loikkimassa. Simo oli tuolloin syömässä toisella puolella laidunta, mutta nähdessään Iitun esityksen vieraalle hevoselle tuli Simo lujaa laukkaa aidan viereen ja Iitun ja oudon hevosen väliin. Simo tuli näyttämään että Iitu on hänen tammansa ja oudolla hevosella ei ole mitään asiaa lähelle.



Lenkillä rämisteltiin useaan kertaan kärryillä Iitun takana ja vierellä, mutta ei Iitu ollut moksiskaan. Pihassa Iitu pääsi vielä haistelemaan ja maistelemaan kärryjä.





Aletaan varmaan Simon kanssa käymään talutuslenkkejä, että pötsi vähän kutistuu, jotta saa jatkossa aisat päälle.

Kommentit

Suositut tekstit