Helpotus

Viimeksi kirjoittelin ongelmista saada Iitu tähystykseen Teivon klinikalle. Ongelmat järjestyikin kun sain paikalle eläinlääkärin, joka pystyy tähystämään paikan päällä. Helpotus sinänsä, että paljon pelätty puhkuri ei ollut kyseessä..

Iitu on oireillut viime aikoina enemmän. Iitu yskähtelee silloin tällöin jopa laitumella ollessaan. Lenkille lähdettäessä Iitu on ollut alussa reipas, mutta väsähtää nopeasti ja lenkin aikana toisinaan pysähtyy huilaamaan ja vetämään henkeä.

Iitu oli oikein rauhallinen tähystettäessä. Iitu ei oikein tykännyt kun laitettiin huulipuristin ja hieman riuhtoi päätään, samoin kun tungettiin putkea sieraimesta sisään, mutta rauhoittui ja pian vain olla möllötti paikallaan. Pientä ärtymystä näkyi kurkun päässä, mutta ei juurikaan merkittävää. Syvemmältä löytyikin syy väsymykseen ja yskimiseen. Iitun kurkussa oli paksua harmahtavaa limaa, joka ei millään meinannut irrota. Diagnoosi on pitkittynyt keuhkoputken tulehdus, joka on saanut alkunsa jostain ja kuivahko heinä on pitkittänyt tulehdusta.

Iitulle määrättiin kolmen viikon kortisonikuuri ja laiduntamista vihreällä. Vahvempaa kortisonia annetaan ensin aamuin illoin viikon ajan. Myös lämpö tulee mitata päivittäin ja seurata vaihteluiden varalta. Toisella viikolla annetaan miedompaa lääkettä aamuin illoin ja kolmantena viikkona annetaan aamuisin. Kyselin eläinlääkäriltä että joutuuko lepoon ja eläinlääkäri sanoi, että pitää ehdottomasti liikuttaa, sillä liikuttaessa lima irtoaa ja Iitu yskii sen pois. Sovittiin että soittelen 1,5 viikon päästä mikä on tilanne. Ja mikäli lämpö alkaa nousta on kortisonikuuri lopetettava heti.

Olen helpotttunut, että kyse ei ollut puhkurista. Olisi voineet mennä varsomishaaveet myttyyn, nimittäin Iitu olisi tarkoitus astuttaa ensi kesänä. Täytyy tehdä niin että laitan Iitun vihreälle laitumelle ja jätän Simon tähän kalutulle laitumelle. Silloin Iitu saa syödä rauhassa vihreää, eikä Simo hotki kaikkea. Kuitenkin ovat edelleen lähekkäin, tosin eivät pääse rapsuttelemaan toisiaan. 

Muutenkin oli hyvä että ei tarvinnut lähteä klinikalle kun Iitu oli kotona tutussa ympäristössä suht rento ja Simo hätääntyi jo kun suljin pihaton oven. Simo hirnui ulkoa Iitulle ja hörisi kovasti kun päästin Iitun pihattoon.

Raportoin tänne, että miten hoito tehoaa :)

Tässä vielä kuvia uupuneesta Iitusta;












Kommentit

  1. Onneksi lopulta selvisi ja saitte ellin paikanpäälle. Paranemista Iitulle.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Eläinlääkärin mukaan pitäisi piristyä jo parissa päivässä kun kortisonikuuri on aloitettu :)

      Poista
  2. Hienoa ettei ollut mitään pahempaa! Paranemisia Iitulle <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit