Harmin paikka

Eläinlääkäri käväisi torstaina rokottamassa Iitun ja pyysin samalla kuuntelemaan keuhkot kun Iitu on yskähdellyt silloin tällöin. Luulin ensin että tie tai heinä pöllyää kun Iitu yskäisi, mutta Iitu on yskinyt myös esimerkiksi rasituksessa ja sateella käynnissä, laitumella, sisällä oikeastaan ilman mitään syytä. Keuhkoista ei kuulunut mitään rohinaa, mutta eläinlääkäri pisti merkille, että Iitu hengittää kovasti mahallaan, mikä on aina huono merkki. Kerroin myös että Iitu on ollut jotenkin väsynyt lenkillä. Ei oikein jaksa laukata ja olen pannut yskimisen ja väsymisen merkille vasta nyt keväällä. Kyselin että voiko olla pölyallergiaa ja eläinlääkäri sanoi että hänellä on ollut nyt ihan viime viikkoina monia hevosia, jotka reagoi siitepölyyn. Eläinlääkäri otti kuitenkin vielä verikokeen ihan varmuuden vuoksi.

Perjantaina eläinlääkäri sitten soitteli, että tulehdusarvot oli normaalit. Ehdin huokaista helpotuksesta..mutta! Eläinlääkäri ei suoraan voi määrätä mitään lääkitystä kun ei tiedä mikä siellä on ilman tarkempaa tutkimusta. Eläinlääkäri ohjasi Iitun Teivoon klinikalle tähystykseen josko siellä näkyisi jotain. Sokkona ei kuulemma kannata aloittaa kortisoonikuuria kun siinä on kaviokuumeriski..

Tottakai haluan, että Iitu tutkitaan, mutta on vähän mutkia matkassa;
a) minulla ei ole traileria
b) minulla ei ole pikku e:tä
c) ei ole autoa, joka jaksaisi vetää traileria
d) Simo jäisi yksin > stressi > ripuli

Kävin naapurin ravitallilla kyläilemässä ja samalla purkamassa sydäntäni. Heidän tuttunsa kautta voisi ehkä saada koppia vuokrattua lähistöltä. Huh, kohta a ratkaistu, ainakin melkein. Kohta b eli kuski on myös työn alla ja mahdollisesti tiedossa. Kohta C järjestynee myös. Mutta entäs Simo? Jätänkö sen yksin laitumelle? Vai vuokraanko kahden hevosen kopin ja Simo matkustaa seurana. Ei siinäkään mitään järkeä ole. Simo stressaisi viimeistään klinikalla kun Iitu otetaan pois kopista ja Simo ei pääse > taas yksi kurja koppikokemus Simolle. On hankalaa kun on vain kaksi hevosta kun yhtä ei voi ottaa pois ilman toista! Ratkaisu kohtaan d on että Simo jää yksin laitumelle. Täytyy vaan toivoa että pysyy langoissa ja rauhoittuu.

Heti kun on yhtään ylimääräistä rahaa..elii varmaan vuoden päästä kun on talo saatu kunnostettua niin ajan kyllä pikku e:n. Ei kortittomuus/kopittomuus ennen haitannut kun hevonen oli täysihoidossa ja tallilta löytyi aina joku kortillinen ja koppi lainaan.. Kun kortti löytyy, alan säästämään jotain perus kahden hevosen traileria varten. Sitten pääsee ehkä osallistumaan tapahtumiin ja valmennuksiin hevosten kanssa :)

Ainiin, tein Agrimarketista ihan huippulöydön! Kärpäspannat ja näihin ei tarvita lainkaan riimua :) Kiinnitetään tarralla, joten hevonen saa halutessaan sen irti, eikä tartu kiinni vaarallisesti. Laitoin molemmille eilen pannat ja aamulla Iitulla ei ollutkaan enää pantaa.. Iitu oli hinkannut päätään pihaton seinään niin että panta oli lähtenyt.





"Kenttä" on vielä aika surkeassa jamassa.. Voin kertoa että kun pikkukottarillinen kerrallaan työnnät purua pellolle, ei homma hirveästi edisty. Viime päivinä on tuullutkin niin kovasti että ei ole päässyt levittämään purua. Aitaa en ole vielä tähän alkanut lyömään kun jos nyt ensin saisi tuon purun levitettyä. Kävin tänään kyllä taluttelemassa Simoa purun päällä ja tampattiin oikein moneen kertaan. Hyvin jousti eikä lähtenyt matkaan :)


Hevoset kulkevat laitumelta kujaa pitkin pihatolle.


 Maa kulkureitillä on aivan tampattu. En ole päästänyt hevosia vielä tuonne kujalle ja ensimmäinen lohko on vasta käytössä. Nuo ahmatit söi laitumen viikossa!


Nyt jännitetään, miten käy Iitun klinikka käynnin kanssa. Huomenna kuitenkin mennän vähän pidemmälle maastolenkille uusiin maisemiin. Tarpeen mukaan palataan takaisin riippuen Iitun voinnista. Tänään neiti on painanut koko päivän täyttä laukkaa edes takaisin laitumella. Ei ole kyllä väsy painanut vauhdissa. Enkä ole kuullut Iitun yskivän koko päivänä.

Kommentit

  1. Toivottavasti saat Iitun tutkittua niin että saat mielenrauhan(ymmärrän tuskasi) ja toivotaan että yskiminen loppuu ja kaikki olisi muutenkin kunnossa. Varmasti Simo pärjää hyvin yksin laitumella, se kun on niin reipas poni. Sinulla on kiva blogi ja liityinkin lukijaksi. Minun blogini löytyy osoitteesta http://lillijahevoset.blogspot.com, käypä kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Liityin myös lukijaksi blogiisi, joka vaikutti kivalta :)

      Poista
  2. No voih mikä tuuri! Toivottavasti selviää ettei iitulla ole mitään vakavaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit