Reuhka lähti

Tein päätöksen viedä Iitun (ja ehkä Simon..) kesällä Teivon näyttelyyn. Siispä Iitun iki-ihana harja sai lähteä. (Jos joku ei tiedä niin vuonohevosen rotumääritelmässä lukee, että vuonohevosen harjan tulee olla pystyyn leikattu ja kärrynpyörän muotoon muotoiltu. Eli pitkätukkaista vuonista ei voi viedä näyttelyyn..) Sydämeni murtui kun Iitu näytti niin surkealta kun leikkasin harjan pois. Iitu on ollut ihan hurjan söpö takkutukka ja nyt sen on kalju :( Iitu näyttää tosi pulskalta tuolla siilillä.

Ikuistin harjan lyhennyksen vaihe vaiheelta;

 Iitun ihanan paksu ja pitkä harja



 Sama toiselta puolen

Uskomatonta, mutta Iitu nautti niin paljon harjan leikkauksesta, että nukahti kesken käsittelyn :D Alkoi vaan kuorsaus kuulua! Simo taas inhoaa harjan leikkausta ja viskoo aina päätään, mutta Iitu oli oikein nätisti.

Ensin laitoin harjan kiinni ponnareille. Harjaa riitti ja riitti...




 Simo esittelee vieressä, miten hieno vuoniksen harja on kun se on kunnolla leikattu. Ei taida olla kuukauttakaan kun kirjoittelin leikanneeni Simolle siilin ja harja on jo noin paljon kasvanut :) Eli toivoa on että kalju Iitukin saa tukkansa takaisin.




Seuraavaksi letitin Iitun harjan. Joku varmaan ihmettelee, miksi en vain pätkässyt. No kun halusin talteen tuon Iitun harjan. Sitä olisi ollut huono enää saada nätisti pakettiin haituvista.





Kun harja oli letitetty, leikkasin sen. Tuota leikkausta ei voi missään määrin sanoa nätiksi ja Iitu näyttää tosi surkealta. Tarkoitus on muotoilla harjaa sitä mukaa kun se kasvaa.



Tämä toinen puoli on vielä pahempi. Tuo valkoinen osa taittui suoraan sivulle niin jouduin leikkaamaan sen melkein kokonaan pois. :(



 Edestä tuo harja on onneksi ihan ok. Pahuksen otsatukka ei vaan millään meinaa kasvaa vaikka syötän jatkuvasti biotiinia ja harjassa päällä ollut valkoinen osa oli kasvanut ihan muutamassa kuukaudessa.. Harjaan otsista silloin tällöin vain pehmeällä harjalla, ettei se kulu.

Ärsytti kun Simonkin otsiksen oli joku valopää mennyt leikkaamaan joskus sellaiseen pottamalliin. Sitäkin on kasvateltu kovasti ja hoidettu hellästi...



Tässä on nyt jouhia, jos vaikka joku haluaa tehdä koruja. Kai näistä jotain korun tyyppistä itsekin joskus väsään, mutta laitoin nämä kaikki talteen odottamaan :)

Kommentit

  1. Olet ainakin ajoissa, hieno siitä tulee :) Ja harjanhan voi aina kasvattaa uudestaan.. ;)

    VastaaPoista
  2. Juu, ajattelun että on nyt aikaa leikkailla muotoon harjan kasvaessa ja ohentaa tuota keskiosaa :) saa nähdä saako kesän jälkeen taas rehottaa vai ihastunko lyhyeen harjaan niin että saa jäädä ☺️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit