Leuka loksahti -näyttelytunnelmia

Eilen oli se paljon pelätty Vuonohevosten rotunäyttely Teivossa. Päivä oli tällaiselle ensikertalaiselle täynnä yllätyksiä. Päälimmäisenä jäi mieleen, se kuinka ohjeistuksessa varoiteltiin, kuinka raskasta kehässä kulkeminen on ja kuinka tulisi harjoitella kestävyyslenkkejä ja sprinttejä. No ei ollut. Oli suoraan sanottuna aika pitkäveteistä. Jopa esittäminen sisälsi paljon odottelua, jolloin vain olla möllötettiin paikallaan hevosten kanssa. Yhteensä tuli juostua kokonaiset kaksi kierrosta molempien kanssa.

Aamu alkoi siis klo 6.00 aamulla kun hain hevoset sisälle pesulle. Maiju, Marika ja Anu saapuivat n. 6.30 paikalle auttamaan. Lastauskin sujui helposti, vaikka hevosten puunauksessa menikin pidempään kuin odotin. Iitu ja Simo käveli lähes suoraan sisään traileriin. Kun Iitu tuli traileriin, tuli Simokin helposti perässä. Ei ollut mitään ongelmia lastauksen kanssa :) Kuvat kertonee kuitenkin enemmän ja niitä on luvassa paljon!














Kun päästiin Teivoon, siellä satoi kaatamalla. Jätettiin siis hevoset suosiolla koppiin syömään rauhassa. Luukut avattiin, jotta kuulivat ja näkivät mitä ympärillä tapahtuu, mutta silta jätettiin vielä ylös. Kumpikaan ei ollut moksiskaan. Kurkkivat vain uteliaina ovesta pihalle ja syödä mussuttivat heinää.




Vettä sataa!


Onneksi oli pakettiauto, jonka perässä pidettiin sadetta pari tuntia.



Hahaa! Tässä on niin onnistuneet ilmeet! :D

Iitu päätti pissata juuri kun seisoin sillan vieressä..






Simo harjoittelee poseerausta




Taustalla näkyy oripoika Valhallan Nemo

Iitu ja Simo tuijottaa uteliainaNemoa









Simon piti vähän esittää muille hevosille, että "Täsä mä olen ja täs on mun tamma!"

Laama-Simo




Tallusteltiin ristiin rastiin


















Iitu nauttii puunauksesta






Iloista porukkaa, Katja ja Roosa kävivät moikkaamassa. Simo rohmuaa herkkuja Roosan laukusta


Taluttelua ennen kehää

Huiput Nesso ja Roosa!

Katja, Nesso ja Roosa.


Iitulla ja Simolla oli paljon ihailijoita, jotka kävivät rapsuttelemassa :)


Yhdistys lähettää arvostelun tulokset alkuviikosta, joten kirjoittelen sitten tarkemmin myös itse kehästä. Laitan myös kuvat kehästä samaan yhteyteen. Nyt jo voin hehkuttaa, että meillä meni ihan hyvin. Iitu palkittiin II -palkinnolla ja Iitu sijoittui suunnilleen keskivaiheille omassa luokassaan. Simo sen sijaan yllätti kaikki. Palkittiin II palkinnolla myös ja Simo ylsi ihan kärkikahinoihin, ollen oman luokkansa kolmannella sijalla! 

Olin kuin puulla päähän lyöty. Olin varautunut jumbosijaan ja päästiinkin parhaimpien joukkoon. Tuli niin hyvä fiilis kun Simo näytti epäilijöille! :) Simoa on aina haukuttu lihavaksi ja pidetty jotenkin hoopona ja Simon jättimäinen maha on herättänyt hilpeyttä. Itsekin lähdin sillä fiiliksellä että tuskin pärjätään. Tuomaripa osasi arvoistaa, vanhaa norjalaista, raskasta tyyppiä! Simo näytti pitkää nenää epäilijöille!




Kiitos Anulle kuvista ja Marikalle ja Maijulle avusta! :)

Kommentit

  1. Simo ei ole pullea se on vaan massiivinen ;) Hienosti meni! Harmi kun en itse päässyt katsomaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keli oli karmea, sekin karkoitti katselijat. Muutama sitkeä vuonisfani jaksoi olla katsomassa sateesta huolimatta :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit