Treenisuunnitelmat pipariksi + Hevoset 2015

No niin meni sitten tämän viikon treenisuunnitelmat pipariksi.. Torstai-iltana oli nimittäin sähköyhtiö kaivanut lähistöllä vesijohdon poikki ja juomaveteen oli päässyt kuravettä. Join vettä torstai-iltana ja sairastuin sunnuntaina rajuun oksennustautiin ja kuumeeseen. En kyllä kenellekkään toivo sellaista. Vasta tänään olo ei ole ollut enää niin hutera että olen päässyt sängystä ylös ja käväisin myös ruokakaupassa.

Onneksi Maiju kävi eilen juoksuttamassa ja ratsastelemassa Simolla. Ei pitkään, mutta kuitenkin hikeen asti. Sai Simo edes silloin liikuntaa. Iitukin sai samalla liikuntaa kun ryntäili tarhassa hirmuista laukkaa joka suuntaan hirnuen Simon perään.

Mutta siis... Lauantaina kävin tietenkin tuossa Hevoset messuilla kun ne järjestettiin ihan tässä meidän vieressä. Olisin melkein päässyt ratsastamallakin sinne mutta ei nyt kuitenkaan. Nyt joku varmaan miettii että miksi minä en sitten vienyt hevosiani näytille, mutta Simo on liian lihava, vaikka saattaakin olla Suomen ainoa työhevostyyppinen vuonohevonen. Tai jos jossain joku on niin on hyvin pimennossa + Simo ei olisi ollenkaan osannut käyttäytyä, enkä voi viedä vain toista. Tuollainen tapahtuma on hevoselle äärimmäisen stressaava ja kyllä niillä hevosilla, mitä messuilla näkyy on rautaiset hermot ja ovat kyllä hyvin tottuneet erilaisiin tapahtumiin. (Paitsi tietenkin Aitotallin ihana PH, joka oli ensimmäistä kertaa edustamassa, Hieno PH! ^^) Harmitti kun en sunnuntaina sairastumisen vuoksi päässytkään messuille vaikka lippukin löytyi.

Lauantaina oltiin Maijun kanssa jo heti yhdeksältä oven takana odottamassa ja vietiin kirjaimellisesti parhaat päältä. Horzella oli nahkariimuja 10 eurolla, josta ostinkin yhden Full -kokoisen riimun. Valitettavasti ei ollut X-tra Full kokoisia nahkariimuja, joten Simo ei saanut riimua. Löysin Iitulle myös pony -koon suojat takasiin viidellä eurolla :) Siihen ne hyvät löydöt sitten jäikin. Olin aika pettynyt messujen tarjontaan tänä vuonna. Kaikkialla myytiin ratsastushousuja, satulahuopia ja kenkiä... Niitä mitä lähdin messuilta etsimään ei sitten löytynytkään. Nahkariimun ja suojien lisäksi mukaan tarttui sangollinen nameja, himalaja -kivi ja Vuonohevosyhdistyksen logolla varustettu kisahuopa;




Mielestäni messujen kohokohta on joka vuosi ollut rotuesittely. Seurattiin myös Kenttäratsastusklinikka ja löydettiinkin hyvät paikat korkealta katsomosta. Klinikka oli todella mielenkiintoinen ja varsinkin Sanna Siltakorven ratsastama nuori hevonen kiinnosti kovasti. (johtunee siitä että Iitun kanssa pitäisi aloittaa pikkuhiljaa esteisiin tutustuminen..) Rotuesittelyn aloitti upea friisiläinen, joka tosin veti paremman shown viime vuonna. En tosin tiedä oliko sama, mutta viime vuonna liike oli enemmän kuin tanssia ja olikohan mukana peräti laukanvaihdot joka askeleella. Nyt oli kuitenkin kaunis musiikki mukana, mikä teki esityksestä hienon.














Suomenhevoset kaahottivat edes takas areenalla ja siellä oli upea, voikko suokki johon ihastuin heti. Suokeilla ei tosin vaikuttanut hirveästi olevan logiikkaa ohjelmassa, kunhan ryntäili edes takas. Tai saattoi olla että vauhdikkuus oli harkittua.







Sitten tulikin ne vuonikset! Ihanat Usvaniityn Midnattsprinsesse ja Gnist Varde. On siinä upea pari ja kyllä kelpaa edustaa rotua! Esityksessä oli hyvä musiikki (sama kuin viime vuonna) joka sopii vuoniksille täydellisesti ja esitys näytti harkitulta. Näytti että oli tarkkaan mietityt reitit eikä vain sinkoiltu edes takas. (oikei, oma lehmä ojassa kun on vuonikset kyseessä..)









Sitten tuli poneja areenalle, en kaikista napannut kuvaa, mutta shettikset oli ihan parhaita. Varsinkin se mustavalkoinen tuittupää, joka alkoi monottamaan taluttajaansa. Ihana pikku riiviö!



Areenalla näkyi myös upea, rautias Russ-tamma. Olen luullut että kaikki russit on ruunikkoja, mutta tämä oli upea! (Tosin näin kyllä jo viime kesänä ollessani katsomassa Iitua myös iihania, vaalempia russeja...)



Esittelyssä oli myös montaa erikokoista Welshiä ja valkoisen orin muistin viime vuodesta kun se laittoi jo silloin pienen shown pystyyn.







Rotuesittelyn kruunasi upea Shirehevonen. Sellaisen kyytiin kun joskus pääsisi!






Rotuesittelyn jälkeen kävin moikkaamassa pikaisesti muita Vuonisihmisiä ja blogienpitäjiä, mutta tapaamisen keskeytti Dressage meets Western, jota olin odottanut kovasti ja täysin unohtanut! Onneksi ei menetetty paljoa, esitys oli upea! Esityksen jälkeen kierrettiin vielä kojut, mutta kaikki hyvät tuotteet oli jo menneet joten lähdettiin sitten kotiin. Olisin kovasti halunnut nähdä turnajaiset mutta kun ei jaksa niin ei jaksa. Harmitti kun esimerkiksi K-maatalouden osasto puuttui kokonaan, mistä löysin viime vuonna hienon violetin fleece -loimen ja satulahuovan Simolle..

Kun pääsin kotiin, oli niin hieno keli, että lähdettiin Simon kanssa metsäkävelylle. Kävely tosin tyssäsi lyhyeen kun oli kaatunut puu meidän polun päälle, eikä sitä päässyt kiertämään tai ylittämään.Juuri tuon puun alta ratsastettiin viime viikon myrskyissä ja sanoin Maijulle että tuo varmaan kaatuu pian. Onneksi ei sentään meidän päälle, huh!





Kävin kurkkaamassa tietysti myös Nessoa karsinassaan ja moikkaamassa Aitotallin porukkaa. Nesso suhtautui ainakin siinä vaiheessa kovin tyynesti töllistelijöihin, mutta onhan Nesso jo konkari messuilla ;)

Vaikka messuilta ei kaikkea toivomaani löytynytkään niin löysin kuitenkin K-maataloudesta turvajalustimet yhteensä 25 euroa ja kaksi ketjunarua tuplaketjuilla 10 eurolla kappale! Jes! :)





Kommentit

Suositut tekstit