Keskiviikko / päivä 3

Tänään ratsastelin itse Iitulla kun Maiju tuli ratsastamaan Simolla. Myrsky toi omat haasteensa päivän ohjelmaan. Täällä oli käynyt kunnon puhuri kun oli rikkonut meidän kasvihuoneesta pari lasia ja heittänyt naapurin roskakatoksenkin ilmaan. Aloitettiin lenkki taas kiipeilyllä ja virtasta löytyikin! Iitukin painoi käynnissä hirmuista vauhtia ja Simo jäi jälkeen. Iitu ei millään meinannut hidastaa, mutta jonkin ajan kuluttua sai mennä ihan pitkällä ohjalla niin kuin alkukäynnit kuuluukin mennä. Käytiin tutkimassa tänään uusi polku, joka vaikutti hyvältä. Jännistystä metsäkävelyyn toi se, että puut huojui, nitisi natisi ja rytisi. Tultiin kiireen vilkkaa pois metsästä ennen kuin jäätiin puun alle.

Otettiin tiellä hölkkää, mutta Iitupa nosti omatoimisesti laukan. Pidin tarkkaan huolta että pohkeeni eivät koskeneetkaan kylkiä ja olivat oikeassa kohtaa. Neiti meni todella hidasta laukkaa, lähes paikallaan eteenpäin mutta laukkaa oli mentävä. Onneksi Iitu antoi kiinni kuitenkin ja vauhti oli hidasta. Takana tuli Simo rauhallista hölkkää. Maiju sai onneksi pideltyä Simon, ettei sekin rynninyt laukkaan kun voi olla että sitten olisi tullut pieni kisa. Käytiin tutulla metsäpolulla ja otettiin siellä pehmeällä metsätiellä laukkaa. Se meni hyvin kun vaihdettiin Simo eteen. Simo menee niin lujaa, että olisi kokoajan kärkkynyt Iitun kannoilla ja Iitua olisi ärsyttänyt joten todettiin parhaaksi että Simo saa mennä vauhdikkaat pätkät edellä. Iitu hyppäsi pari ojaa metsässä. Oli ihan hauskaa.

Paluumatkalla otettiin vielä viimeinen laukkasuora tiellä, mutta Iitu alkoi selvästi arkomaan jalkojaan kovalla tiellä laukatessa, joten laskin jo ajoissa raviin ja pehmeälle pientareelle. Voi ressukkaa, kyllä ne bootsit tulisi tarpeeseen! Päätin muuten että tilaan kolmoset. Kakkoset menisi ehkä just jalkaan, mutta kavio todennäköisesti leviää vielä niin kolmonen + sukka on parempi vaihtoehto kuin tiukka kakkonen. Kun  päästiin tallille ja oltiin hevoset ruokittu, pääsi Iitu jo edeltä pihattoon. Päästettiin Simo myös irti mutta se jäi hengailemaan sisälle. Yhtäkkiä näin kun Iitu laukkaa tallin ikkunan edestä! Se oli karannut! Portti oli jäänyt auki ja Iitu heitteli hirmuisia pukkeja etupihalla aivan riemuissaan. Simo tajusi samalla hetkellä että hetkonen.. Ja sain juuri portin kiinni ennen kuin Simo ryntäsi perään. Maiju meni pihalle ravistelemaan ruokaämpäriä ja Iitu tuli suoraan luokse ja antoi kiinni. Onneksi nämä ahmatit on niin persoja ruoalle! Huh!

Huomenna torstaina onkin vapaata ja perjantaina mennään Tanilan maneesille jo aamusta kun sain sen pitkästä aikaa varattua :)

Tässä kaverukset myrskyn silmässä;














Kommentit

Suositut tekstit