28.12.2013 Rodeo

Tänään lähdin tallille sillä asenteella, että otetaan Simolta luulot pois kentällä. Muut lähtivät maastoon ja Simo olisi varmasti halunnut lähteä mukaan, mutta jäimme kaksin kentälle. Suljin kaikki portit, jos lennänkin selästä, että Simo ei saa mitään ideoita rynnätä muiden luo.

Tein avoja käynnissä, pysäytyksiä ja peruutuksia. Otin ohjat vielä kireämmälle ja nostin ravin, ravi oli pehmeää, mutta Simo osoitti tyytymättömyytensä viskelemällä päätään ja viuhtomalla häntäänsä. Eipä aikaakaan kuin ensimmäinen pukkisarja tuli. Nojasin reilusti taakse, kiskoin päätä ylös ja ajoin pohkeilla eteenpäin, kun se ei tuntunut tehoavan, läimäytin raipalla pepulle, jolloin pukittelu loppui ja kannustin heti raviin. Teimme ravissa jonkin aikaa voltteja kunnes hölmöily alkoi uudelleen, pukittelu ja sama kuvio toistui, paitsi Simo hoksasi tälla kertaa, että pää kannattaa vetää pukkien jälkeen suoraan ylös ja avata suu, jolloin ohjat ei tunnu. Kamppailimme jonkin aikaa jälleen ja selässä pysyminen alkoi olla aika haasteellista kun Simo puski pää ylhäällä, lapa edellä sivulle samalla hieman loikkien. Pysyin selässä ja komensin taas raviin ja tein ympyröitä. Kun tappelua oli jatkunut jonkin aikaa, aloin itse väsyä, joten tulin alas selästä, otin ohjat pois, laitoin jalustimet ylös ja irtojuoksutin Simoa. Simo nostin heti laukan ja painoikin muutaman kierroksen laukkaa kentän ympäri. Pukkeja ei tullut ainuttakaan. Sitten vaihdettiin suuntaa ja laukattiin toiseenkin kierrokseen.

Simo väsähti ja jäi portille norkoilemaan, josko pääsi jo talliin. Usutin Simon uudelleen vauhtiin ja tällä kertaa tulikin pari oikein mahtavaa pukkia siten, että takapää meni ympäri sivulle. Simo väsähti ja tuli nöyränä luokseni. Kun lähdin kävelemään, seurasi Simo minua ympäri kenttää vapaana.
Nousin selkään ja menimme jonkin verran vielä käyntiä kentällä, jonka jälkeen kävin ottamassa varusteet pois ja laitoin Simolle naruriimun.

Taluttelin Simoa ensin vasemmalta ja sitten oikealta puolelta. Kuljin myös edellä naru oikein löysällä ja Simo seurasi perässä. Lopuksi päästin Simon vielä vapaaksi ja kokeilin, miten se käyttäytyy, Simo käveli nätisti vapaana rinnalla ja pysähtyi kun minä pysähdyin. Vein Simon talliin ja annoin sille pari porkkanaa.

Kommentit

Suositut tekstit