1.12.2013

Tänään yllätyin iloisesti kun hain Simoa tarhasta ja se hörisi ja tuli portille vastaan. Simo on siitä kiva, että se antaa aina ottaa kiinni (tosin yrittää kyhnyttää päätään samalla). Vein Simon talliin ja kokeilimme bootseja jalkaan ja saatiin (laina) bootsit kaikkiin neljään jalkaan. Tosin nyt oli tullut niin paljon pehmeää lunta, että bootseille ei ollut tarvetta, koska kenttäkin oli pehmeä ja lumen peitossa. Tänään laitoin muuton jälkeen Simolle ensimmäistä kertaa satulan selkään. Simo ei ollut moksiskaan satulasta. Suitsin Simon ja lähdimme kentälle.



Teimme kentällä maasta käsin harjoituksia noin puolisen tuntia, koska olimme Simon kanssa yksin ja en tiennyt yrittäisikö se heittää minua selästä jos nousisin heti selkään. Harjoittelimme torstain maasta käsin -tunnilla kokeiltuja juttuja. Tällä kertaa Simo teki pohkeenväistön (siis astui takajaloilla ristiin) jo pelkästään käden painosta pohkeen kohdalla. Talutin taas molemmilta puolilta ja teimme harjoituksia molempiin suuntiin. Kaikki sujui hyvin siihen asti, kunne kentän viereisiin tarhoihin tuotiin heinää. Simokin hirnahti huomatessaan heinät ja meinasi alkaa ryntäilemään. Muutama raviaskel tulikin otettua ja Simo kiersi minut ympäri, mutta nykäisin tiukasti ohjasta ylöspäin, jolloin Simo ymmärsi olla paikoillaan.

Kun kentälle tuli toinen vuonohevonen maastolenkin jäljiltä kävelemään, nousin Simon selkään. Simo aukoi kovasti suutaan, jolloin todettiin, että suitset ovat hieman liian kireällä ja ne todennäköisesti hiertävät suunpieliä. ( Simolla on 14,5 cm nivelkuolain ja tilasin sille tänään Hööksiltä oliviikuolaimen, joka ei nipistä suunpieliä). Simo kuitenkin lopetti suun aukomisen ja menimme käyntiä varovasti. Simo yritti portin kohdalla puskea ulos ja kääntäessäni päätä sisään tuli tehtyä vahingossa avotaivutuskin. Menimme käyntiä pari kierrosta ja vaihdoimme suuntaa ja mentiin sama juttu toiseen suuntaan. Kaikki sujui hyvin ja päätin lopettaa kun molemmilla oli vielä hyvä mieli.



Simo on ollut yksin tarhassa ja tänään totutimme Simoa uuteen mahdolliseen tarhakaveriin, tammaan, jota kutsutaan Kanaksi. (tosi kaunis ruunikko tyttö) Päästimme hevoset kentälle vapaaksi nuuhkimaan toisiaan. Simo oli innoissaan uudesta kaverista, mutta tamma ei ollut ihan yhtä innokas ja potki ilmaa ja kiljui Simon tullessa lähelle. (takajalkoihin oli laitettu bootsit, jotta Simo ei saa hokista ja vahingoilta vältytään). Simo ihmetteli kaverin käytöstä ja meni muina miehinä järsimään läheistä tukkipinoa. Tamma katseli Simoa uteliaana ja lopulta lähestyi itse Simoa. Simo kääntyi tammaa kohti ja tamma kiljaisi pari kertaa ja potki etujalallaan, mutta Simo ei hätkähtänyt, vaan odotti rauhassa että toinen ruhoittuu. Kohta ne jo nuuhkivatkin ja hieroivat turpia yhteen. Annoimme hevosten tutkia jonkin aikaa ja kun mitään ihmeellistä ei tapahtunut, otimme hevoset kiinni ja veimme ne toistaiseksi omiin tarhoihin. Viikon päästä päästetään hevoset taas tutustumaan toisiinsa ja ehkä sen jälkeen ne voi päästä jo samaan tarhaan jos kaikki menee hyvin.

Kommentit

Suositut tekstit