Raskas, mutta niin ihana Helga

Helga on totisesti alkanut kokeilemaan rajojaan. Ärsyttävintä on, kun se roikkuu takin liepeissä tai hihassa. Tällöin olen kieltänyt sitä ja työntänyt sen pois. Helga on niin utelias ja rohkea, että tulee aina ensimmäisenä moikkaamaan kun kuka tahansa menee tarhaan hakemaan hevosia. Helga olisi kovasti lähdössä mukaan ja yrittääkin pujahtaa sisälle talliin Simon tai Iitun mukana.

Hoidan Helgaa yksinään tallissa muutaman kerran viikossa. Hoitohetki pitää sisällään harjauksen, kavioiden puhdistuksen ja harjan trimmauksen joka toinen viikko. Yleensä Helga on sidottuna puomiin, mutta viime kerrat olen alkanut kiinnittämään sen viiksiin. Niissä Helga tuppaa vielä pyörimään joka suuntaan jonkin aikaa, mutta alkaa pikkuhiljaa hoksata, että niissäkin voi seisoskella.




Lisäksi olen talutellut Helgaa portista sisään ja ulos. Aluksi palkitsin Helgaa rapsutuksen lisäksi namilla sen kulkiessa oikein ja pysähtyessä käskystä, mutta sitten siitä tuli ärsyttävä kerjääjä, joka ei keskittynyt kunnolla, vaan odotti vain palkintoa. Jätin namit rutiinitilanteista pois, eli nyt kuljetaan sisään ja ulos portista, pysähdytään, käännytään ja suljetaan portti rauhassa ilman sen kummempia palkintoja kuin sanallinen kehu. Taluttaessa Helga yrittää uida vielä jonkin verran liiveihin niin hyödynnän siinä riimunnarua, jolla huitaisen Helgan tullessa liian lähelle. Helgasta kyllä huomaa, että se on varsa ja keskittymiskyky on aika olematon, joten harjoitukset täytyy pitää helppoina ja lyhyinä.



Vuolussa Helga osaa olla jo nätisti ja nostaa jalkansa vuoron perään. Helga on myös saanut jo kaksi rokotusta. Ensimmäisellä kerralla ei huomannut koko piikkiä, mutta toisella kertaa alkoi pyörimään ja yritti peruttaa pois ja huitoa päällään. Selkeästi muisti jo, mitä eläinlääkäri oli edellisellä kerralla tehnyt. Helgan pää on kasvanut niin kovasti, että sille ei ole hetkeen mennyt edes isoimmatkaan varsariimut, joten siirryttiin jo Iitun kolmevuotiaana käyttämään riimuun.

Vain yhden kerran Helga on yrittänyt haastaa minua leikkiin. Tuo tapahtui suunnilleen kuukausi sitten, kun siivosin pihattoa. Olin kumartunut siivoamaan kakkakasaa kun huomasin sivusilmällä Helgan hyppäävän pystyyn kumarassa olessani ja huitovan kavioilla ilmaa. Silloin mäjäytin sitä talikon päällä ja häädin ulos pihatosta, niin eipä ole yrittänyt toiste. Täytyy vaan pitää tiukat rajat, mikä on sallittua ja mikä ei. 


Kommentit

  1. Voi Helga! Ihana pieni riiviö. :) se on vaan niin kasvanut. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri kun seisoin Helgan vieressä, oli sen pää jo oman pääni yläpuolella. Vasta muutama kuukausi sitten sen pää yltsi vyötäröön asti, hiemu nopsaa se kasvaa kyllä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit