Kengättömät hevoset -vouhotus

Joskus ärsyttää. Viimeaikoina olen huomannut ärsyyntyväni lähes päivittäin. Ärsytyskynnys on hyvin matala ja pikkuasiatkin saa aikaan kiehuntaa nupin sisällä. Ärsytyksen ultimaatinen huipentuma ovat FB:n hevostaitoryhmät ja keskusteluryhmät. En ole aikoihin viitsinyt lukea niistä mitään ja syy miksi yleensä roikun ryhmissä on hevostarvikkeiden, esimerkiksi bootsien edullisempi hankinta ja niksit, joilla helpottaa elämää. 

Näistä ryhmistä löytyy aina absoluuttinen totuus ja vain yksi tapa on se ainoa oikea eli jokaisen oma mielipide. 

Miksi otsikoin tämän purnaustekstin kengättömät hevoset? Jotenkin minua on alkanut nyppiä tapa, jolla kengättömyyden puolesta vouhotetaan. Kyllä, omat hevoseni ovat myös kengättömiä, mutta kyllä niillä tarpeen mukaan voi kengätkin olla. Haluan suosia kengättömyyttä ja mieluummin niin, mutta jos hevosella on oikeasti niin kehnot kaviot, että vaikka kuinka hoitaisi ja toivoisi kengättömyyttä, ei se vaan onnistu. Mieluummin ajatellaan hevosen parasta ja kengitetään tarvittaessa kuin vain pidetään tiukasti omista näkemyksistä kiinni. 

Iitu saa olla kengättä vaikka koko elämänsä, jos se vaan on mahdollista. Simon kanssa on kokeiltu aiemmin kengättömyyttä, mutta kun hevonen on koko ikänsä ollut kengässä niin kärsi siitä niin paljon, että laitettiin vuosi sitten kengät takaisin. Nyt kokeillaan taas kengättömyyttä. Kuukausihan oli kuin kävelyä tulisilla hiilillä kun Simo arkoi kavioitaan, mutta ei ollut kaviota jäljellä, johon laittaa kenkä, vaikka kuinka säälitti toisen arkominen. Onneksi ollaan päästy pahimman ohi. Tarhassa ja pellolla saavat olla kengättä, mutta kun lähetään maastoon, on meillä aina bootsit käytössä. Eilen kokeilin bootseja ekaa kertaa ajossa ja hyvin toimi :)

Syksyn tullen tuntuu jokaisella foorumilla olevan pakollinen loimitus-, heinän ruokinta- ja veden jäätymisen estäminen -keskustelu meneillään. Asiallinen keskustelu on ok ja muiden näkemysten hyväksyminen, sekä sen ymmärtäminen että ei ole yhtä ainota tapaa toimia. Mustavalkoista näkemystä en ymmärrä, siis sitä, että tämä tapa on oikein kaikki muut väärin eikä suostuta avartamaan omaa näkemystä. Yksi viimeaikojen vouhotuksen aihe on kuolaimettomuus. Sekin toimii yhdellä eikä välttämättä toisella. 

Olen soveltanut yrityselämässä oppimaani ajattelumallia "kokeillaan tätä tapaa toimia ja jos ei toimi niin kokeillaan jotain muuta tapaa toimia" myös hevosten kanssa. Poimin vinkkejä sieltä täältä ja testaan käytännössä omien hevosten kanssa, jotkin asiat toimii, jotkin ei.

Loppuun vielä pakollinen kuvituskuva viime syksyltä;

Tästäkin varmaan joku pahoittaa mielensä kun "Iix, hevonen on lähellä jäistä ruohoa!!"

Kommentit

  1. Hahah, tää on niin totta! Melkein jo tein popparit valmiiksi ekan pakkasyön jälkeen, kun olin tasan varma, että hevostallinetissä on aiheesta keskustelu. Ruohon syönnistä ja loimituksesta siis. Se palsta vasta viihdettä onkin :D Ja nimenomaan pelkkää viihdettä, keskusteluihin ei missään nimessä parane ottaa osaa. Siitä hermot vasta menettäisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Itse ei kannata sanaista arkkua avata, parempi pysyä hiljaa ;)

      Poista
  2. Mä en edes lue hevostalli.nettiä muuta kuin joskus selaan markkinoita sieltä.. :) Olen myös oppinut todella hienosti elämään omassa v.punaisessa kuplassani välittämättä muiden mielipiteistä ja negatiivisista lannistusyrityksisä :D Samalla musta on kehittynyt vähän hullu yksin isossa, omassa talossa eläinten kanssa viihtyvä hieman epäsosiaalinen erakko :D Mutta oikeastaan ei haittaa! Luen netistä sen mitä luen ignooraten kaiken skeidan ja erakoin himassa ja tallilla ihan hyvällä omallatunnolla tyytyväisenä. Joskus tietty erehdyn just esim lukemaan netistä jotain soopaa ja sit kans vähän aikaa se oikein korventaa mutta koko ajan vähemmän ja vähemmän.. Sun juttuja kyl luen mielellään! :) Pää pois hevosnetistä nyt sitten vain :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit