Vuosipäivä

23.11.2014 Ostin Simon päivälleen vuosi sitten. Vieläkin muistan sen mahdottoman jännityksen kun ajettiin hakemaan Simoa Pohjanmaalta. Simolla oli tosi huonot tavat, ei meinannut saada millään koppiin ja kun minulla oli käytössä vain riimu ja riimun naru, kiskoi Simo minua perässään ympäri pihaa.Lopulta Simo saatiin koppiin ja matka tallille oli jännittävä. Simo oli hankala saada kopista pois, mutta sain silloin apua Aitotallin henkilökunnalta. Pikkuhiljaa ammattilaisten avustuksella aloin kouluttamaan Simoa ja kitkemään pahoja tapoja pois. Jos tänä päivänä laittaisi vierekkäin Simon vuosi sitten ja Simon tänään, olisi kyseessä melkein eri hevonen. Ulkoisesti koska Simo oli todella lihava ja sisäisesti, koska Simo on oppinut luottamaan ja luopumaan johtajuudestaan.







Simon kanssa en ole ehtinyt viime aikoina ratsastelemaan, kun pimeä on tullut niin aikaisin (16.00), eikä täällä ole katuvaloja. Perjantaina harjailin Simoa tunnin verran. Selvitin Simon hännän mutapaakuista, sekä harjasin jalat, joissa oli polviin asti oleva paksu mutakerros. Kengittäjä kävi myös eilen laittamassa talvirenkaat alle. Eli tilsakumit ja hokit. Hokkeja on hyvä kiristellä välillä, tai samalla kun putsaa kaviot, voi tarkastaa hokkien tilanteen.

Viimeaikoina olen keskittynyt pääasiassa Iituun. En tiedä johtuuko siitä että se on lähtemässä kuukaudeksi pois.. Iitua ei vielä kengitetty, vaan se vuoltiin. Ajattelin pitää Iitun kengättä niin kauan kuin vaan voi. Kengittäjä tosin kaivoi erään kiven kavion reunasta ja sanoi että kengättömyys on paha kun kivi voi matkata pitkälle kavion sisälle asti ja silloin täytyy aukaista koko kavio :/ Täytyy muistaa raspailla kavioita, varsinkin nyt kun Iitu osaa jo käyttäytyä kun vuollaan.



Tänää pääsin Iitun kanssa Rasmuksen mukaan naapurin kentälle. Kentälle on matkaa 2,5 km suunta, joten talutin Iitun sinne ja takaisin. Kentällä nousin selkään ja otin ravia pienissä pätkissä. Kentälle meni kuja, jonka molemmilla puolin oli outoja hevosia. Minua vähän jännitti, että mitenköhän se Iitu käyttäytyy, mutta käyttäytyi hienosti! Iitu oli ensimmäistä kertaa kentällä ja silti kuin vanha tekijä. Nousin selkään ja käveltiin kentää ympäri, sekä pujoteltiin keiloja. Otettiin myös pitkät sivut ravia ja tehtiin käynnissä ympyröitä ja voltteja. Kun Rasmus alkoi laukata kentällä, pidin Iitun kiireisenä ja kokeiltiin etuosakäännöksiä. Käännös vasemmalle onnistui hyvin, mutta oikealle oli vähän hakusessa..

 Taluttelin Iitun kotio kun ressukka oli aivan väsynyt. Matka oli Iitulle kovin pitkä ja matkojen kanssa harjoitukselle tuli kestoa kaksi tuntia, mikä on enemmän kuin koskaan ollaan yhteen menoon tehty. Kentällä ollessamme sai Iitu huilia myös kun laskeuduin selästä ja seisoskeltiin keskellä kenttää. Iitu on hieno!




Kommentit

Suositut tekstit