Uusi länkkäri

9.01.2014

Olen ollut sairaana, joten en ole päässyt tallille aiemmin. Saiarastaessani Simo on rokotettu ja sen hampaat on raspattu. Anu on tehnyt Simon kanssa maastakäsin -harjoituksia, jotka ovat sujuneet hyvin.

Tänään osallistuimme Simon kanssa istuntatunnille ja maastakäsin -tunnille. Samalla sovitin uutta läkkäriä, jonka löysin kaviolasta. Länkkäri sopi kuin valettu! Uskomatonta, että heti ensimmäinen sovittamani satula sopii hevoselle :) Yleensä joutuu kokeilemaan viisikin eri satulaa, ennen kuin sopiva löytyy. Ilmoitin liikkeessä, että levein satula mikä löytyy ja sehän sopi. Osallistuin istuntatunnille länkkärillä niin sain samalla testattua sen. Länkkäri oli aivan älyttömän leveä! Simo on muutenkin sellainen tynnyri niin tuntui, kuin olisin tehnyt spagaattia selässä. Satula on uusi, joten jalustimetkin olivat todella kankeat. Täytyy laittaa satulaan valjasrasvaa seuraavalla kerralla, josko se notkistuisi.


Simo oli rokotettu tiistaina, joten se ei saanut hikoilla. Ajattelin ottaa tunnilla rauhassa. Tunti onneksi sisälsi paljon työskentelyä käynnissä ja pieniä ravipätkiä, joten Simo ei edes näyttänyt siltä, että sille tulisi hiki. Simo on oikein mielissään tunnilla, kun ympärillä on paljon muita hevosia. Yksi sivuloikka tuli tunnilla, jolloin länkkärin nuppi esti liukumiseni kaulalle. Kentän viereisestä metsästä tuli "tiikeri" eli tallikissa ja Anu ja Hupu menivät edellä, jolloin Hupu pelästyi ja Simo pelästyi sitä kun Hupu pelästyi ja kauempana Pulla ryntäsi laukkaan johtuen toisten reaktiosta. Muutoin tunti meni hyvin ja ravi nousi nätisti. Länkkärissä oli hyvin erikoista istua. Täytyy kokeilla sitä lauantaina maastossa. Maasta käsin- tunnilla harjoittelimme pysähdyksiä, peruutuksia, ympyröitä ja väistöjä. Simo teki kaikki hienosti! :)



(kuvassa näkyy vielä kokeilulakana satulan alla ja hintalappu, mutta satula tuli jäädäkseen.)

Kommentit

Suositut tekstit