Sairastelua ja ohjasajoa

6.01.2014

Huomasin, että nyt on menneet päivämäärät väärin. 2.01.2014 oli siis se maastakäsin -tunti. Lauantaina 4.01.2014 oli tarkoitus mennä kentällä. Olimme vasta menossa alkukäyntejä kun kentän poikki kulki kaksi hevosta, jotka lähtivät maastoon kentän toisesta päästä. Simo olisi halunnut mukaan ja kävikin levottomaksi ja ryntäsi perään. Tulin alas selästä ja menin sulkemaan porttia, jolloin Simo hypähti pystyyn. Totesin, että tänään ei tule keskittymisestä mitään, joten hain liinan ja aloin juoksuttamaan Simoa. Jonkin aikaa Simo ravasikin hienosti liinassa ja nostatin laukan jolloin tuli yksi kierrepukki. Pian Simo kuitenkin hoksasi (tai en tiedä väsyikö se), mutta Simo hoksasi että kannattaa mieluummin pysähtyä ja kääntää etupää minua kohti keskelle ja takapää taakse, jolloin ei pääse huitomaan raipalla.

Mentiin vielä jonkin aikaa liinassa, kunnes Simo oli täysin rauhoittunut, jolloin nousin vielä ratsaille ja köpöttelin käyntiä. Sitten nousin vielä pois selästä ja menimme harjoittelemaan portista kulkemista. Menimme metsän reunaan portin läpi ja pyshdyimme, jolloin Simo nuuhki ja söi varpuja ja havuja. Käännyimme takaisin kenttää kohti ja jäimme portin aukkoon seisoskelemaan, jolloin taputtelin Simoa ja lähdimme siitä rauhassa liikkeelle.

5.01.2014 Halusin vähän vaihtelua, sillä olimme tehneet selästä käsin kentällä hommia jo kolme kertaa putkeen. Laitoinkin ajovaljaat tänään päälle ja harjoittelimme ohjasajoa. Hieman oli minullakin aluksi hukasssa, miten tulee menetellä, mutta kun ohjien käyttö valkeni minulle, tuntui Simokin ymmärtävän, mitä halusin siltä. Jostain syystä Simo ei olisi millään halunnut mennä takaisin talliin ja meillä menikin paljon aikaa oviaukossa. Ehkä Simo hoksannut, että yleensä kun menee talliin, joutuu myös töihin. Toisaalta, tallissa odottaa melkein aina myös ruokaa...





6.01.2014 Kävimme Lunan kanssa kevyen maaston tallin ympäri. Minulle on yllättänyt flunssa, joten on sen verran voimat vähissä, että en jaksanut kovin rankkaa reeniä. Kiersimme tallin ympäri ja Luna meni nätisti edelle ja Simo perässä. Luna keskittyi niin kovasti johtajan vaativaan tehtävään, että sitä ei haitannut vaikka Simo kulkikin turpa hännässä kiinni. Minulle kuitenkin tuli lopussa jalkaan niin kova kramppi, että koko oikea jalka tärisi ja jouduin tulemaan alas selästä kävelemään. Talutin Simo viimeiset n. 100 metriä metsässä ja minulle tuli siitä rämpimisestä hiki! Simon kanssa kuljettiin nätisti portista, eikä ollut minkäänlaista vauhkoontumista nähtävillä.




Kommentit

Suositut tekstit