03.01.2014

Simon kanssa on pitänyt niin kiirettä, että ole ehtinyt kirjoitella. Mentiin uuden vuoden päivänä maastoon, reitti sisälsi mäkiä ja vaikeakulkuista metsää. Vaikka menimme koko pätkän (n. 3km) pelkkää käyntiä ja aikaa kului tunti, niin Simo oli kovin hikinen kun päästiin tallille. Käynti onkin parasta harjoitusta Simolle, niin ja se jalkojen nostelu. Mukana oli Luna ja Masa. Luna ei pitänyt Simosta takana ja potkaisikin oikein kunnolla, onneksi vain ilmaa. Simo kulkee parhaiten jonon viimeisenä. Simo on niin mukava kun se ei pure tai potki muita hevosia ja peränpitäjän paikka sopii meille hyvin, vaikkakin Simolla on rivakka käynti ja ollaan usein edellä kulkevan pepussa kiinni..

4.01. osallistuimme istuntatunnille Simon kanssa. Se oli meidän ensimmäinen ratsastustunti (jos maastakäsittely tunteja ei lasketa) Tunnilla mentiin paljon ravia ilman jalustimia, keskityin niin kovasti oikeisiin lihaksiin, että unohdin jännittää. Simo ravasi hienosti koko tunnin ja innokkaasti. Ei tullut yhtäkään pukkia tai sinkoilua. Simokin keskittyi ihan tosissaan ja oli selvästi mielissään saadessaan touhuta. Osallistuimme heti putkeen maasta käsittely -tunnille, heitimme vain satulan pois ja suitset jäi päähän. Maasta käsin tunnilla taluteltiin hevosta suitsista niin että pidettiin kiinni ihan leuan alta. Taluteltiin molemmilta puolilta ja tehtiin psyähdyksiä. Lopputunnista ravattiin ja Simo ravasi innoissaan vierelläni, eikä yrittänyt rynniä päälle vaan meni täsmälleen samaan tahtiin kuin minä. Olin niin onnellinen tuosta tunnista ja huomasin, että Simokin oli iloinen.

Simolla on nyt uusi tarhakaveri, Salama. Simo ja Salama (welsh-poni) tulevat niin hyvin juttuun, että ne voi jopa ottaa tarhasta pois samaan aikaan. Mikä on mukavaa, niin se että Simo tulee portille vastaan kun menen hakemaan sitä, eikä minun tarvitse mennä kuraiseen tarhaan itse :)

Tässä kuva Simosta ja Salamasta.


Kommentit

Suositut tekstit