Jättiläisen taivuttelua

14.01.2014

Osallistuimme Simon kanssa koulutunnille, jossa kovan pakkasen vuoksi (-20c) ei tehty kovin vaikeita juttuja. Kyllä meillä silti oli Simon kanssa ihan tarpeeksi tekemistä. Alussa menimme ilman jalustimia ja "poljimme polkupyörää" jotta jalat lämpenisivät. Kesken polkemisen Simo yhtäkkiä singahti eteenpäin ja heitti pienen pukin. Istuin onnneks sen verran syvällä satulassa, että edes tasapaino ei horjahtanut. Laitoimme jalustimet jalkaan ja aloimme ravailla ensin harjotusravia ja sitten ympyrällä taivutettuna kevyttä ravia.

Simoa on tosi raskasta pitää asetettuna sisään ja samalla yrittää saada se pysymään ympyrän ulkoreunalla. Sisäpohjetta joutuu käyttämään tosi paljon jatkuvasti ja asetuksen lisäksi täytyy tehdä ulko-ohjalla paljon pidätteitä ja vielä naputtaa raipalla sisälapaa. Simo kiskoo kokoajan päätään alas, joten kädet pitää myös pitää suoraan edessä ja ylhäällä. Käsivoimat ovat jatkuvasti koetuksella. Pari kertaa Simo vielä sinkoili tunnilla, mutta loppujen lopuksi taipuminen onnistui vähemmälläkin väännöllä. Lopulta Simo ymmärsi, että venkoilu ja vastaan puskeminen ei auta mitään ja viimeiset ravipätkät päästiin ilman kummenpia ponnisteluja.

Tunnin jälkeen mittasin ihan mittanauhalla mielenkiinnosta Simon säkän, joka onkin 153-155 cm, eikä minulle ilmoitettu 145 cm. Minulla on oikea jätti ratsuna, eikä enää voida puhua ponista!

Kommentit

Suositut tekstit