Flunssaa ilmassa

Kirjoittelen tässä samalla myös viikonlopun kuulumisia. Tärkeimmät asiat kuitenkin ensiksi, nimittäin tallilla on flunssaa liikkeellä (myös ihmisillä) Nesso-rukka on kuumeessa ja Simonkin nenä vuotaa. Simo vaikutti tänään oudon vaisulta tunnilla ja jokaisen askeleen sai ratsastaa eteenpäin. Ravikin oli todella hiljaista, eikä lainkaan niin irtonaista ja korkeaa kuin tavallisesti. Lopputuntia kohden Simo meni aina vain vaisumpaan suuntaan... Vaikka tunti olikin tällä kertaa todella kevyt eikä sisältänyt ravia juuri lainkaan oli Simo hiessä. En viitsinyt enää kiusata sitä joten talutin loppukäynnit. Nyt Simo lepäilee tämän viikon. Ajattelin torstaina mennä tallille katsomaan Simoa ja tilanteen mukaan osallistua maasta käsin -tunnille. Simolla ei onneksi ollut kuumetta, joten toivotaan että menee nuhalla ohi.









Tänään kun harjailin Simoa, ei Simo vaikuttanut tavallista vaisummalta vaan oli oma iloinen itsensä. Harjatessani huomasin kyljissä karvattomat kohdat. Kolot oli molemmilla puolin täsmälleen samassa kohtaa. Länkkärin satulavyö oli hangannut karvat poikki aivan tyvestä. Nyt menee länkkäri hetkeksikäyttökieltoon, että karvat ehtivät kasvaa takaisin.







Lauantaina osallistuttiin kahden tunnin maastoreissulle. Lenkki sisälsi paljon kinttupolkuja elli ylä- ja alamäkiä. Mentiin myös muutama sata metriä autotien viertä ja pehmeäpohjaisella metsätiellä ravailtiin pätkät. Kukaan muista hepoista ei halunnut Simoa taakseen vaan kaikki varoittelivat ja yrittivät potkia Simoa :( Lopulta jäätiin joukon viimeiseksi Pullan taakse, jossa menikin jonkin aikaa ihan hyvin kunnes Pulla yhtäkkiä potkaisi oikein kunnolla, molemmat jalat ilmaan vaikka Simo oli vasta parin metrin päässä takana. Silloin vaihdettiin Pulla edemmäs ja Hupu jäi Pullan ja Simon väliin. Hupun kanssa sujui paremmin kunnes tuli ravin aika. Simolla on todella vauhdikas, korkea ja matkaa voittava ravi. Hupu töpötti edessä pikkuravia, niin Simo ajautui koko ajan lähelle tai hieman vierelle. Yhtäkkiä Simo otti ravissa äkkipysähdyksen ja pysähtyi kuin seinään, samalla Hupun takajalat viuhtoivat, joten ajattelin että Hupu varoitti Simoa. Kun siirryttiin käyntiin, mentiin Hupun ohi koska sitä selvästi ärsytti. Ohitus tilanteessa Simo laittoi niin sanotusti ykkösen silmään ja ryntäsi pukkilaukkaa Hupun ohi pelästyttäen samalla Pullan ja Lunan, jotka myös singahtivat eteenpäin. Jono saatiin takaisin muotoon ja matka tallille jatkui rauhallisesti. Tallilla huomasin että Simon oikean puoleisesta ryntäästä tulee verta ja siellä olikin noin kolmen sentin pituinen avohaava, lihakseen asti. Laitoin haavaan haavasprayta ja paksun kerroksen Helosaania. Tänään haava ei näkynyt lainkaan, joten se oli parantunut hyvin :)








Sunnuntaina oli kevyt päivä Simolle. (johtuen ehkä omasta "heikosta hapesta") Harjoittelin taas näyttelyohjelman esittämistä ennen ratsastusta, jonka jälkeen kipusin selkään ja tarkoitus oli taivutella ympyrällä ja ravailla hieman. Ravi pompotti niin paljon että minulle tuli huono-olo, joten päätin ottaa satulan pois ja menin taluttelemaan Simoa metsään. Samalla opittiin taas olemaan "yksin" metsässä. Simo ei panikoinut lainkaan, varmaankin johtuen siitä että kiersimme vain pienen metsälenkin kentän ympäri..... Palasimme takaisin kentälle jossa menin vielä hetken ilman satulaa käyntiä.





Kommentit

Suositut tekstit