Pääsiäisriemua laitumessa

Ihanaa! Lumet on viimein suurimmalta osin sulaneet ja pohjat on jo sen verran kuivat, että hevoset voi päästää päiväksi laitumeen. Tekee totisesti terää päästä liikkumaan kunnolla laitumessa, kun ovat koko pitkän talven kököttäneet vähäisellä liikunnalla tarhassa. Ja voi sitä riemua kun laukkasivat laidunta ympäri! Leikkien jälkeen alkoivat tonkimaan herkullisia juuria maasta, niin että huulet saivat kunnon mutakuorrutteen. Samalla hevoset alkaa taas pikkuhiljaa totutella vihreään ruohon vähitellen kasvaessa.


Reuhka-Helga laitumessa



Simolta ja Iitulta raspattiin hampaat toissa viikolla. Hampaat raspataan keväällä ja syksyllä johtuen Simon diasteemasta ja Iitun hammaspiikeistä. Lisäksi Helga sai viimeisen rokotuksensa ja seuraava onkin vasta vuoden päästä tai ehkä jo aiemmin jos haluan Helgan samaan sykliin muiden kanssa. Madotin hevoset viime viikolla ja siitä seurasikin mielenkiintoinen ilmiö: ilmeisesti madotus jotenkin sekoitti Iitun suoliston bakteerikannan, koska Iitu ihan ahmimalla ahmii Helgan kakkaa. Olen jo parina päivänä yllättänyt sen herkuttelemasta Helgan läjillä. Kunhan ei nyt saa mitään uutta matokantaa sieltä.

Iitun irrottelut









Iitun siitepölyallergia on pysynyt tänä keväänä lähes oireettomana. Ihme kyllä, sillä nyt keväällä etenkin leppä on ollut erityisen paha. Tietenkin kun Iitu on pysynyt oireettomana, on Simo alkanut yskiä tarhassa ja liikuttaessa. Lisäksi sieraimista valuu räkää,  niin nyt Simo saa vuorostaan hengitysteitä puhdistavia yrttejä (Chia de Gracian Deep Breathe -sekoitusta ja Equiventtiä pahimpaan yskään). 

Simokin innostuu välillä leikkimään








Laama-Helga



Iitulla pääsi kunto romahtamaan pahasti talvella ja heinämahakin ilmestyi, joten nyt huhti-toukokuussa Iitu keskittyy laihtumaan ja kasvattamaan peruskuntoa takaisin. Ei sillä voi muuten kisoihin mennä kun väsähtää heti.


Iitu ja talvipömppö



Kommentit

  1. Jälleen kerran hienoja kuvia. Varsinkin noi Iitun, ilottelut on upeita kuvia ja Helga on niin kaunis.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit