Varsan vieroitus kerralla

Sain kuulla paljon mielipiteitä siitä, kuinka varsaa ei voi vierottaa kerralla emästään vaan se on tehtävä vähitellen. Kerralla vieroitus on valtava stressi molemille. Todellisuudessa ei  mennyt ihan niin. Päinvastoin se vähitellen vieroitus, mitä yritin tuntui olevan se stressi kun Helga paineli aitojen läpi äidin perään. Silloin luovutin kokonaan yrittämisen suhteen ja totesin, että viedään emä kerralla pois.

Kun Blendaa tultiin hakemaan, otin Simon ja Helgan sisälle talliin syömään heinää siksi aikaa kun Blenda lastattiin. Kun Blenda oli saatu kyytiin ja auto kadonnut pihatieltä, odottelin vielä tovin ennen kuin päästin Helgan ja Simon takaisin tarhaan. Otin Simon ensin sisältä pois ja oletin, että Helga seuraa perässä. Itsenäinen neiti ei halunnutkaan seurata vaan jäi mieluummin yksin sisälle talliin tutkiskelemaan paikkoja.

Näin reippaasti Helga 5,5 kk poseerasi päivää äidin lähdön jälkeen


Jouduin ihan taluttamaan Helgan pihalle, jolloin se kulki Simon perässä heinälaatikolle. Hieman katseli ympärilleen (mietin, että etsikö katseellaan äitiä), mutta söi muuten rauhassa. Helga ei kertaakaan hirnunut Blendan perään. Muutenkin Helga on ollut oma iloinen itsensä ja yhtä helppo käsitellä kuin ennenkin vieroitusta. Helga on juonut oikein reippaasti vettä, kun maitoa ei enää saakaan juoda, mutta muuten en ole huomannut mitään eroa aiempaan. Helga hirnuu minulle edelleen iloisesti kun menen tarhaa kohti.

Simo on on ottanut yksinhuoltaja -sedän roolin ja jaksaa jopa painia Helgan kanssa. Siitä olen totisesti yllättynyt. Iitukin jaksaa Helgan kanssa riehua ja laukkailla, eikä kohtele Helgaa enää niin julmasti kun Blenda lähti pois. Helga pääsee syömään molempien heinälaatikoille aivan rauhassa.



Loppujen lopuksi, olen oikein tyytyväinen tähän vieroitustapaan ja voin suositella sitä kyllä ehdottomasti mikäli varsa jää tuttuun paikkaan, tuttuun laumaan ja emä viedään pois. Kuulin, että Blendalta oli loppunut jo seuraavana päivänä kokonaan maito ja Blenda oli trailerista tullessaan kerran hirnunut Helgan perään, mutta totesi, että ei se tullutkaan mukaan ja jatkoi elämäänsä. Kertakaikkisen helppoa ja mutkatonta molemmille!

Helga -neiti reippaana

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit