Simolle löytyi viimein hevosten valjakkokärryt!

Viimein löysin Simolle tarpeeksi isot valjakkokärryt! Toki maraton -kärryjä löytyisi 6000-8000 €, mutta kun budjetti on rajattu niin ei voi tuollaisia summia maksaa. Näissä kärryissä on tarpeeksi leveät aisat, niin mahtuu isompikin maha väliin ja aisoilla on myös pituutta, jotta Simo mahtuu laukkaamaan reippaasti.

Kärryt bongasin siis Viljar Shopista. Paketti oli niin iso, että kärryt piti noutaa Huittisista. Yksi raikas syksyinen lauantai ajeltiinkin huittisiin peräkärryn kanssa kärryjä noutamaan. Nämä kärryt ovat Sulkys Courbette -merkkiset valjakkokärryt ja tarkoitettu 130cm-170cm korkeille hevosille ja poneille. Erittäin suuri miinus on, että kärryt toimitetaan osissa. Niin kuin Ikean kalusteet. Kärryjen kokoaminen olikin yhtä hermoja vievää hommaa, eikä mukana tullut kokoamisohjeita. Onneksi pikainen goolettaminen löysi valmistajan sivuilta jonkinmoiset ohjeet ja niillä pärjättiin. Kolme tuntia meni kärryjen kokoamisessa.


Viimein pääsin koeajolle! Kärryt kulki ihanan tasaisesti ja Simokin tuntui liikkuvan tavallista reippaammin kun oli tilaa. Reippaalla ravipätkällä Simo pääsi oikein kunnolla venyttämään jalkojaan ja nosti omasta halustaan laukan, jopa kahdesti. Se oli erittäin hyvä merkki! Simo selkeästi tykkää näillä liikkua :)


Testasin kärryjä myös Iitulle. Vaikka Iitu on vähän pienempi, tuntui myös liikkuvan mielellään kärryillä, kun tilaa oli liikkua. Pysähdyttiin kärrylenkillä myös ihailemaan tien vieressä seisoskelevia hirviä. Emä ja kaksi vasaa tuijotti tien vieressä meitä ja me tuijotettiin jonkin aikaa Iitun kanssa niitä. Harmillisesti en saanut kunnon kuvaa tilanteesta.

Harkitsin hetken pitäväni myös vanhat kärryt, koska silloin olisi voinut käydä Simolla ja Iitulla yhdessä ajelulla. Koska Iitu kulki niin hyvin näillä uusilla, päätin laittaa vanhat kärryt myyntiin. Ei minulla ole säilytystilaa niille, eikä seuraa lenkeilläkään, koska touhuan aina yksin hevosten kanssa. Pari kyselyä kärryistä tulikin heti ja myin kärryt viime viikonloppuna.

Kärryt menivät myös työvaljaiden aisalenkkeihin. Minulla tosin puuttuu työvaljaista vielä paljon osia, joten olen tehnyt väliaikaisia viritelmiä valjakkovaljaiden mäkivyöstä, jalustinhinoista ym. muista remmeistä.


Kommentit

 1. Varmaan vähän hermoja raastavaa hommaa kun pitää aina olla oikeen kokoiset satulat jne😶😶

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sopiva satula on edelleen hakusessa. Mennään nyt toistaiseksi ”ihan ok”lla

   Poista
 2. Varmaan vähän hermoja raastavaa hommaa kun pitää aina olla oikeen kokoiset satulat jne😶😶

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit