Simon kanssa klinikalla

Käväistiin tuossa viikko sitten torstaina Simon kanssa klinikalla. Kyseessä oli ihan ns. vuosihuolto, eli Simolta piikitettiin takapolvet ja oikean takajalan kinner. Simon lastaaminen on aina siinä mielessä jännittävä toimenpide, että ei tiedä meneekö kaveri suoraan koppiin, juurtuuko puoliväliin lastaussiltaa, vai pitääkö nostaa koppiin. Simo oli tallissa jo ihan sen oloinen, että tiesi pääsevänsä reissuun kun laitoin kuljetussuojat jalkaan. Ihme kyllä Simo käveli suoraan koppiin perässä. Siltaa haisteli vähän, mutta seurasi silti. Ehkä Simo on seuraillut Iitun kisamatkoja ja ajatteli, että kerrankin hänkin pääsee reissuun.



Oltiin klinikalla jo puoltatuntia ennen meille varattua aikaa. Olisi pitänyt muistaa, että siellä ollaan aina myöhässä, niin ei kannata tulla ajoissa. Tunnin verran Simo odotteli karsinassa, jonka jälkeen päästiin toimenpidehuoneeseen, jossa Simoa rauhoitettiin hieman ja takajalat piikitettiin suoraan ilman kummempia tutkimuksia. Se oli kyllä ennätysnopea klinikkakäynti!Lukuunottamatta alun odottelua kesti vain vartin. Ohjeeksi saatiin kävelyttää kaksi viikkoa. Kävely voi tapahtua ratsain, ajaen tai taluttaen. Lastaus ja paluu klinikalta sujui ihan yhtä leppoisasti kuin sinne menokin. Oli kaikenkaikkiaan mukava reissu.



Simoa on tuon toimenpiteen jälkeen liikutettu joka päivä. Välillä olen talutellut, välillä ajellut ja Simon vuokraajat on käyneet muutaman kerran ratsastamassa. Vielä tämä viikko on lepoa ja ensi viikolla voikin taas maastoilla vauhdikkaasti. Kiemuroita ja ympyröitä tulee alkuun välttää, mutta eipä näillä kurakeleillä pääsekään kentälle tai pellolle. Seurailen nyt, miten tuo piikittäminen auttoi laukkaamiseen. Voi olla, että selvitään vielä tällä kerran vuodessa toteutettavalla hoidolla, mutta iän tuomien vaivojen mukana saattaa joutua useamminkin hoitamaan. Ikäisekseen Simo on oikein hyvässä ja vetreässä kunnossa ja yleensä kun Simon ikää kysytään, hämmästyy kysyjät totisesti, koska Simolta puuttuu sellaiset vanhan hevosen merkit vielä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit