Kentän puuttuessa esteitä pääsee hyppäämään myös pellolla

Pitkästä aikaa pääsi Iitukin hyppäämään esteitä! On ollut niin märkää, että kotikenttä jäi jo kokonaan pois käytöstä kun ei ehdi enää kuivua päivisin. Eli nyt alkoi taas pitkä maastoilukausi ainakin siihen asti kunnes tulee lunta. Onneksi sattui tällainen lämmin jakso väliin ja pelto oli ihan sidettävässä kunnossa niin päästiin kasaamaan sinne muutama este.


Iitu on lähinnä lomaillut syyskuusta asti, koska sillä on käynyt enää yksi vuokraaja ja itse olen ehtinyt liikuttamaan Iitua vain kerran viikkoon, koska Simon liikunta on ollut ykkösprioriteettina viimeajat. Ajateltiin pitkästä aikaa ottaa muutama hyppy ja samalla katsoa, että mitä Iitu tuumaa. Kunto on romahtanut lomailun aikana ja Iitulle on kasvanut paksu, epäsiisti turkki, joten hikoilee näillä keleillä ihan vaan tarhassa seisoskellessaan.



Itse olin kameran takana kuvailemassa ihanassa syysilmassa ja nostelin tarvittaessa puomeja. Ei niitä puomeja tarvinnutkaan nostaa. Olisinko kaksi kertaa juossut nostamaan puomin, muutoin Iitu hyppäsi kaikki puhtaasti. Iitulla oli niin paljon energiaa, että laukkaakin pystyi lyhentämään. Laukan säätely on Iitun kanssa harvinaista, kun yleensä sitä saa patistaa eteen. Nyt Iitu kiiti kuin raketti ympäri peltoa ja hyppäsi esteet jo kaukaa isoilla loikilla. Iitu taisi totisesti nauttia hyppäämisestä pitkästä aikaa ja olipa ihanaa seurata reipasta ja energistä hevosta :)



Lokakuun lopulla olisi yhden estekisat lähistöllä, joita vielä harkitaan. Kisoissa on ongelmana lähinnä se, että ne järjestetään maneesissa, jossa Iitua ei tippaakaan kiinnosta liikkua. Iitu selvästi suoriutuu paremmin ulkokentällä, maneesissa kaikki vähäinenkin eteenpäinpyrkimys katoaa. Seuraillaan nyt, säilyykö Iitun energia ja päätetään sitten sen perusteella kisoista. 

Kommentit

Suositut tekstit