Viimein se tapahtui! Varsominen kuin suoraan oppikirjasta



Torstai-iltana seitsemän aikaan oli Blendalle ilmestynyt yksi ainoa maitopisara tisseihin, joka ennusti varsomista tulevana yönä. Vahdittiin siis erityisen tarkkaavaisesti Blendaa. Mieheni valvoi alkuillasta, kun itse menin jo yhdeksältä nukkumaan tarkoituksenani herätä yhdestä eteenpäin. Jostain selittämättömästä syystä heräsin kahdeltatoista ja menin kysymään, että onko mitään merkkejä ilmassa. Ei kuulemma ollut, vartti sitten vain seisoskeli normaalisti. Menin itse vilkaisemaan keittiössä olevasta kameran monitorista, miltä näyttää. Blenda makoili maassa, ajattelin, että nytkö se nukkuu. Sitten kiinnitin huomiota, kuinka Blendan häntä oli jotenkin tavallista suuremmassa sotkussa. Aloin tuijottamaan vaaleaa häntää, kun se yhtäkkiä liikahti. Samassa tajusin, että maassa makaa juuri syntynyt varsa joka nosti päätään.

Tippa oli jo valkoinen eli varsominen lähellä

Ei muuta kuin juoksua hirveällä paniikilla yöpaita päällä pihattoon. Siinä se varsa makasi. Blenda säikähti kun ilmestyin oviaukkoon ja nousi nopeasti pystyyn. Itse pelästyin, että repesikö jälkeiset, mutta ei onneksi. Varsa oli onnistuneesti syntynyt ilman mitään valvontaa tai apua. Niin se luonto vaan hoitaa.




 Varsa pääsi jaloilleen noin tunnissa ja alkoi hatarilla koivillaan kirmailemaan ympäri pihattoa. Varsapiki tuli noin puolen toista tunnin jälkeen, mutta tissille löysi vasta parin tunnin jälkeen. Varsa yritti imeä kovasti Blendan etujalkojen väliä ja kiersi Blendaa ympäri kävellen uudelleen ja uudelleen tissien ohi. Varsa oli myös valtavan iso, joten eihän se edes mahdu kumartumatta imemään. Onneksi varsa viimein löysi tissin ja etujalkojaan levittämällä ylettyi juomaan. Tässä vaiheessa oli epäselvää, kumpaa sukupuolta varsa oli. Arvelin oriksi kun takajalkojen välistä roikkui musta nappi.



Kuvassa näkyy vielä jälkeiset Blendan jalan ympärillä

Jälkeiset jouduin usempaan otteeseen sitomaan ylös, kun Blenda astui niiden päälle niin, että pelkäsin niiden repeävän. Noin kolmisen tuntia syntymästä Blenda pinnisti ikäänkuin pissatakseen ja istukka tipahti kokonaisena maahan. Levitin jälkeiset maahan nähdäkseni, oliko kaikki tulleet ja kokonaisilta näytti. Hieman haastavaa oli, kun jälkeiset oli ehtineet jo kuivahtaa, mutta kyllä sieltä näkyi etujalat, takajalat, napanuora ja istukka selkeästi. Säilöin jälkeiset varmuuden vuoksi ämpäriin kylmään veteen.



Kun jälkeiset oli pihalla, jätin Blendan ja varsan pariksi tunniksi rauhaan. Käydessäni vilkaisemassa tilannetta parin tunnin päästä, varsa alkoi pissalle, jolloin selvisi, että kyseessä onkin tamma! Voi miten ihanaa! Kauan odotettu ja toivottu tammavarsa.







Synnytys meni hienosti ja kaikki vaiheet meni suoraan niin kuin pitikin. Itseäni hieman harmitti kun en nähnyt syntymää, mutta ehkä parempi niin. 

Tässä video ensimmäisestä päivästä:


Kommentit

  1. Onnittelut! Aivan ihana varsa❤ ja hyvä että kaikki meni kun oppikirjasta.

    VastaaPoista
  2. ONNITTELUT ihanan suloisen varsan johdosta !! Hienoa, että kaikki meni hyvin ! Blenda näyttää huolehtivalta äidiltä :) Ja siellä Iitu ja Simo ihmeissään uudesta tulokkaasta :)
    Kaikkea hyvää tuleviin päiviin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit