Iitun massakausi

Iitulla on menossa nyt niin sanottu massakausi. Eli rakennetaan Iitulle kuntoa ja lihasta. Hevoset saavat heinää oikeastaan niin paljon kuin jaksavat syödä. Mielestäni näin loppuvuodesta ei kannata stressata ulkomuodosta, kun hevoset alkavat itsestään laihtua kevättalvella. Iitulla alkaa olla jo melkoisen hyvä kunto. Kouluvalmennukset, hankitreenit ja pitkät maastot ovat tehneet tehtävänsä. Iitu palautuu rasituksesta hyvin nopeasti kun vertaa Simoon, joka puuskuttaa pitkään liikutuksen jälkeen. Olen pyrkinyt pitämään Iitun liikunnan monipuolisena, viikkoon sisältyy koulutreenejä pellolla, maastoilua, kiipeilyä metsässä ja kärrylenkki. Itseni lisäksi Iitua liikuttaa pari vuokraajaa, joten Iitu liikkuu noin 4-6 päivänä viikossa.

Iitu pötsi esillä.


Ilokseni olen huomannut, että Iitulle on tullut kivasti lihasta ryntäisiin ja peppuun. Roikkomaha vähän pilaa ulkoista olemusta, mutta onneksi sekin lähteen keväämmällä. Olen ollut todella yllättynyt Iitun teräksisestä kunnosta! Kävin tänään Tapaninpäivän maastossa laukkaamassa hangessa auraamattomia metsäteitä, eikä Iitu tullut juuri edes hikeen, vaikka mittarikin oli lähempänä nollaa.



Tänään aloin syöttämään jo esikuivattua säilöheinää pieniä määriä kuivaheinän seassa, koska kevättalvi tulee mentyä pelkällä säilöheinällä. Toivon, että säilöstä on apua myös Iitun joka keväiseen siitepölyallergiaan. Minimoimalla kaikki kuivat, hengitysteitä ärsyttävät ruoat pystymme ehkä treenaamaan normaalisti, mikä olisi todella tärkeää tulevaa kisakautta ajatellen. Nyt ollaan hyvässä vauhdissa niin täytyy vaan laittaa sormet ristiin ja toivoa, että kunhan ei vaan sattuis mitään..

Kommentit

Suositut tekstit