Ratsutus alkoi

8.10.2014 Kuten otsikossakin mainittiin, Iitun ratsutus alkoi tänään. Iitu käyttätyi tosi nätisti ja sai paljon kehuja :) Keli oli ihan kamala, vettä satoi ja pelto oli kunnon kuravelliä, tuulikin kunnolla. Silti ratsuttaja sai noustua selkään. Iitu seisoi nätisti, mutta kun piti liikkua eteenpäin, alkoi Iitu peruuttaan. Iitu peruutti ja peruutti aika pitkänkin matkaa. Silloin menin avuksi ja talutin pari askelta eteenpäin, jotta Iitu hoksaa mihin suuntaan pitää mennä. Sain läksyksi tehdä paljon toistoja, selkään ja alas, selkään ja alas, mutta vasta sitten kun Iitu seisoo itse rauhallisesti paikallaan. Iitun pitäisi myös hoksata liikkua pohkeesta eteenpäin. Huomenna teen itse samoja harjoituksia ja ratsuttaja tulee taas perjantaina jatkaamaan.





Päästiin muuten Simon kanssa lauantaina ensimmäistä kertaa kaksin maastoon Rasmuksen tulon jälkeen. Lenkki meni mukavasti vaikka Simo alussa hidastelikin, kun ei olisi lähtenyt toisten luota. Laukattiinkin oikein mukavaa ja rentoa laukkaa. Simo sai samalla vähän herkutella metsän antimilla.

Rasmuksen kanssa on mennyt vaihtelevasti. Toisaalta tilanne on rauhoittunut, mutta Iitu ja Simo ovat edelleen mieluummin kaksin ja jättävät Rasmuksen ulkopuolelle. Ollaan käyty Rasmuksen ja Simon kanssa maastossa ja Iitu on jäänyt tarhaan hirnumaan Simon perään. Simo ressukka on koko ajan Iitun lähellä ja jää usein Rasmuksen ja Iitun väliin kun ne potkivat toisiaan. Iitulla menee heti korvat luimuun kun se näkee Rasmuksen. Kun vien vaikka tarhaan vettä, ryntää Iitu heti Rasmusta kohti korvat luimussa, ajaen sitä pois. Ja kaikki kolme ryntäilevät edes takas, Rasmus potkii ja Simo saa usein vahingossa osumia, vaikka ei itse olekaan tilanteessa mukana. Lauantaina kävi hauska tilanne kun tulin Simon kansssa maastossa ja Rasmus tuli aidan viereen tervehtimään Simoa ja puhisi. Iitu tuli hirmuista vauhtia nähdessään Rasmuksen Simon lähellä ja ajoi Rasmuksen pois. Siinä on pieni ja pippurinen tyttö. Maastossa Simo ei ole ollut kovasti Rasmuksen perään. Simo olisi tosi mielellään kyllä vähän laukannut kilpaa Rasmuksen kanssa, mutta muuten oli aikalailla sama oliko Rasmus mukana vai ei... Simoa saa onneksi rauhassa hoitaa ja laittaa sisällä, mutta kun otan Iitun, rynnii Simo pihattoon kyttäämään.



Kommentit

Suositut tekstit