Simon vuosittainen klinikkakäynti

Taas koitti aika Simon vuosittaiselle klinikkakäynnille. Oikeastaan sinne olisi voinut mennä jo aiemmin, mutta Iitun yllättävä klinikkareissu sotki suunnitelmat. Simosta huomaa, kun tulee aika lääkitä niveliä: ensin alkaa nostaa vastalaukkaa oikeaan kierrokseen ja kaatuu keskelle, sen jälkeen oikea laukka katoaa kokonaan ja Simo menee vain vasenta laukkaa ja lopulta sekin lakkaa pyörimästä.

Viime vuonna Simo piikitettiin rutiinilla samoista kohtaa kuin aiemminkin, mutta tänä vuonna halusin pitkästä aikaa myös laajan ontumatutkimuksen, jotta nähtäisiin, onko uusia kohtia piikitettäväksi. Tutkittiin samalla myös selkää ja Simolla on erittäin joustava ja hyvä selkä. Selässä oli pientä nestekertymää satulan takana, mutta ei jumeja. Nestekertymä johtunee siitä, että on satuloitu liian taakse. Minun täytyy tarkistaa satulointi kaikilta Simon ratsastajilta, koska Simolla satula tulee heti lapojen taakse, eikä kauemmas notkoon, mihin ilmeisesti ainakin joku (ehkä) satuloi.




Etujaloissa ei ollut mitään vikaa eikä muutoksia aiempaan ontumatutkimukseen. Takajaloista löytyi pieni reaktio, mutta tällä kertaa lääkittiinkin molempien takajalkojen kintereet ja takapolvet. Ei siis vuohisia, mitä aiemmin on lääkitty. Ohjeeksi saatiin kävellä 10 päivää ja vältellä tiukimpia voltteja tai ympyröitä. Painoa pitää taas pudottaa, mikä tosin on meidän ikuisuusprojekti. Kerroin antavani vain 6 kg heinää päivässä ja eläinlääkärin mielestä määrä on hyvä, joten sillä mennään niin kauan, että paino putoaa. Positiivista on, että tuo on auttanut sillä lokakuun alussa Simon paino oli painomitalla mitattuna 560kg ja kuun vaihteessa enää 520kg. Yritän tähdätä suunnilleen 470kg. Ihannepainossaan Simo on painanut 450kg, mutta se saattaa olla vähän liian kova tavoite.





Kommentit

Suositut tekstit