Vuokraajan etsimisen vaikeus

Minulla on ollut siinä mielessä hyvä tuuri, että pääasiassa on ollut vain pitkäaikaisia vuokraajia, jotka ovat käyneet vuodesta-neljään vuoteen. Muutama yhden tai kahden kerran kokeilija toki mahtuu joukkoon. Jokainen hevosen omistaja varmaan tietää sen epämiellyttävän tunteen kun vuokraaja ilmoittaa, että ei voi enää jatkossa jatkaa vuokraamista ja on etsittävä tilalle uusi vuokraaja.

Se jos mikä on ainakin henkisesti raskasta hommaa, kun laitat ilmoituksia, vastailet kyselyihin, sovit koeratsastuksia, pohdit ja puntaroit eri ehdokkaiden välillä ja työhaastattelutyyliin ilmoitat tuleeko valituksi. Minun olisi pitänyt etsiä jo talvella Simolle vuokraaja,  mutta en jaksanut alkaa vuokrausrumbaan +  talvella ei ole kenttää, missä kokeilla ratsastusta. Lisäksi Simo on talvella aika paljon virkeämpi ja omaa jos jonkinlaista akrobaattista liikettä, niin on hyvä totutella Simoon kesällä.

Yhtä sun toista on tullut opittua vuokraajia etsiessä. Olen laittanut ilmoituksia niin Instagramiin, Facebookkiin kuin Hevostalli.net markkinoille. Ehdottomasti paras paikka löytää vuokraajia on Hevostalli.net. Jos Instagramin tai Facebookin ilmoitukseen tulee yksi vastaus, on Hevostalli.netin ilmoituksessa jo kymmenen vastausta. Liekö se sitten anonyymimpi tapa lähestyä vai tavoittaako ilmoitus enemmän väkeä.

Hain Simolle vuokraajaa ja sovin useita koeratsastuksia. Otin suoraan useamman vuokraajan, koska kokemus kertoo, että yksi lopettaa muutaman kerran jälkeen, toinen lopettaa syksyn kurakeleillä ja kolmas saattaa olla se, joka jaksaa käydä pitempään. En hakenut niinkään teknisesti osaavaa ratsastajaa vaan määrätietoista ja omatoimista ihmistä, joka pärjää Simon kanssa.


Vuokraajaan hakuilmoitus saavutti niin suuren suosion, että kaikkiin kyselyihin en millään ehtinyt vastailemaan. Sain kuitenkin aktiivisimpien viestittelijöiden kanssa koeratsastukset sovittua. Sieltä löytyikin useampi vuokraaja ja katsotaan josko näillä pärjättäisiin jonkin aikaa.

Sain muuten loistavan vinkin kaveriltani vuokrausvuorojen suhteen. Time tree -niminen sovellus kannattaa ladata jokaisen, jolla käy vuokraajia. Sinne saa luotua hevoselle oman kalenterin, jonne jokainen vuokraaja voi laittaa päivän, milloin on tulossa ja näkee, mitkä päivät on jo varattu. Lisäksi merkkailen sinne eläinlääkärit, kengitykset ym. käynnit, jotta tietävät, että silloin ei onnistu ratsastus.

Nyt jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten Simo suhtautuu useampaan kävijään ja kuinka yhteistyö siitä etenee.

Simo -mun rakkain mussu ja meikäläinen vielä viidennellä kuulla raskaana



Kommentit

  1. Hyvien vuokraajien löytäminen on kyllä oma hommansa. Minulla on ollut siitä hyvä tuuri, että meillä päin tarjokkaita tuntuu olevan. Toki olen ollut siitä ikävä, että olen sanonut kaikille ei kiitos, vaikka joukossa olisi varmaan ollut helmiäkin.

    Nasulla on kaksi vuokraajaa. Heitä pyysin itse vuokraamaan Nasua. Molemmat ovat työskennelleet Nasun kanssa jo silloin, kun Nasu ei ollut minun hevoseni. Olen todella tyytyväinen, että Nasun kanssa on ihmisiä, jotka tuntevat sen hyvin ja ymmärtävät sitä.

    Vetkaleelle en ole raaskinut ottaa ketään. Kun en ole voinut liikuttaa sitä itse, mies ja ystävän isä ovat hoitaneet asian. Jälkimnäinenkin on oikea löytö, hän kun on työskennellyt nuorempana hevostilalla Arizonassa ja tekee Vetkaleen kanssa "hevoskuiskausta" vähintään yhtä usein kuin ratsastusta. Vuokran hän maksaa tallitöillä. Järjestelystä on ollut todella paljon apua loppuraskaudessa ja nyt vauva-arjen alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo järjestely kuulostaa erinomaiselta! Mieluiten olisin ottanut Simolle puoliylläpäitäjän, koska Simo osaa temppuilla varsinkin vaihtavien ratsastajien kanssa, mutta siihen hommaan ei hirveästi tarjokkaita ole. Tuntuu, että nykypäivän kiireisessä viikossa kerran viikossa, toisinaan kaksi kertaa hevostelua on maksimi. Toisaalta en voi valittaa kun itse en pääse kuin kerran viikkoon jos sitäkään..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit