Iitun ensimmäinen 80cm rata hyväksytysti läpi!

Iitu käväisi Pohtiolammen ratsastuskeskuksella kisoissa hyppäämässä 70cm ja 80cm luokat. Kilpailun hetkellä yllätti ukkosmyrsky ja välillä satoi kaatamalla, välillä paistoi aurinko. Ilma oli myös tuskaisen hiostava. Iitu oli kovin tahmea, liekö johtunut kelistä vai mistä. Tahmeudesta huolimatta Iitu kuitenkin hyppäsi 70cm radan puhtaasti ja vieläpä enimmäisajan sisällä! 70cm radan jälkeen jäätiin odottelemaan 80cm rataa, mutta eipä Iitu siitä ainakaan piristynyt.





80cm Iitu kyllä hyppäsi, mutta vauhtia ei ollut kyllä yhtään. Olipa jännittävää katsoa, kuinka vauhti hyytyi ja hyytyi ja välillä pysähtyi ennen estettä, mutta Iitu kuitenkin loikkasi 80cm esteet yli. Luulisi, että olisi Iitullekin helpompi hypätä vauhdin kanssa kuin paikaltaan.. 80cm rata meni hyväksytysti läpi enimmäisajan sisällä, mutta harmillisesti pari puomia tuli matkaan ja siten 8vp. 




Kuitenkin ensimmäisiksi 80cm kisoiksi ihan hyvä suoritus. Täytyy vaan sitä vauhtia saada lisää ja keksiä jokin, millä herättelisi Iitua, mutta mikään ei oikein tunnu toimivan. Jäin myös miettimään, oliko kaksi rataa putkeen liikaa kun Iitu ei vaan enää jaksanut jälkimmäistä, korkeampaa rataa. Olisiko pitänyt hypätä pelkkä 80cm? Noh, ehkä ensi kerralla kokeilee vain sen ja näkee, että onko yhtään menevämpi. 70 cm rata meni kuitenkin ihan hyvässä temmossa. Enää kuukausi aikaa treenata vuonohevosten mestaruuksiin, mutta tuon 80cm suorituksen jälkeen on ihan hyvät fiilikset. Ajassa Iitu ei pärjää muita vastaan, mutta sentään hyppää kaikki eikä kiellä. Yllättävää silti, että Equipen mukaan Iitu ei edes ollut hitain näissä luokissa. Ei missään kärkikahinoissa, mutta ei myöskään peränpitäjä. Pientä tsemppiä vielä vaan!


Kommentit

Suositut tekstit