Miksi varsaa ei kuulu eikä näy?

Nyt on Blendalla menossa vrk 342 eikä merkkiäkään varsomisesta. Tissit on yhtä täynnä kuin ennenkin, mutta ei minkäänlaista vahatippaa. Selän lihakset eivät ole laskeneet vielä hännän ympäriltä ja ruokahalukin on ennallaan. Blenda on jopa laukannut pari päivää laitumessa, eli valtava varsamaha ei ainakaan vauhtia ole hidastanut. Olen tässä kohta kaksi viikkoa herännyt öisin parin tunnin välein kurkkaamaan kamerasta, joko tapahtuu.. Eikä mitään!

Kauanko se varsa oikein antaa itseään odotuttaa? Ja millainen jättiläisvarsa sieltä oikein on syntymässä sillä Blendan maha on valtava ja varsa vaan kasvaa ja kasvaa.. Mahtuuko varsa kohta enää edes syntymään? Odottaako Blenda sateita tai viileämpi kelejä varsoakseen? Näihin kysymyksiin kun saisi vastauksen, mutta odottavan aika on pitkä.

Kai se tulee kohta kyljestä ulos..
Onko sinulla kokemusta pitkästä kantoajasta? Milloin varsa syntyi? Oliko synnytyksessä haasteita?

Kommentit

  1. Meillä antoi merkkejä viikko ennen la, synnytti 22 jälkeen vuorokausilla 352. Tammat kuulemma usein kantavat kuten emänsä, tämän emästä ei ollut tietoa, mutta sisar vetänyt lyhyimmillään 343 ja pisimmällään 367.. Eli meillä odotellaan aina pitkiä kantoaikoja. Kyllä se maito meillä sitten nousi aika tasan 12 h ennen varsomista nisiinkin asti kunnolla. Varsinaisia vahatippoja ei tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Blendalla meni tällä kertaa reilun viikon yli aiempaan verrattuna, mutta ei kuitenkaan mitenkään mahdottoman pitkäksi :) Maito tuli 4h ennen varsomista.

      Poista
  2. Toivottavasti varsa putkahtaa pian ulos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit