Puhtaiden ratojen Iitu

Eiliset kisat meni kuin menikin hyvin. Oltiin ajoissa paikalla ja verkkaamassa. Verkkamaneesiin ei tosin kuulunut kuulutukset ja kun mentiin kisamaneesin päätyyn hengailemaan, olikin jo Iitun vuoro. No ei muuta kuin radalle ja itse kipitin kamalaa vauhtia maneesin toiseen päätyyn kuvaamaan, enkä ehtinyt kuvata kuin puolesta välistä ensimmäistä rataa. Ensimmäisenä Iitu hyppäsi 40-50cm radan, eikä Iitua oikein huvittanut edetä. Hyppäsi kuitenkin radan puhtaasti ja sai portilta palkinnoksi ruusukkeen.Ensimmäisen luokan jälkeen oli puolisen tuntia aikaa palautua ennen seuraavaa, 60cm luokkaa. Iitu oli melkoinen vätys ja se ei itse nostanut jalkojaan yhtään, vaan ratsastaja joutui tekemään kaiken työn. Iitua ei vaan huvittanut. Verkkamaneesissa kyllä oli sähäkkänä muiden hevosten keskellä, mutta kisaradalla ei huvittanut. Onneksi 60cm luokassa Iitu oli jo ajoissa verkkaamassa ja Iitua edeltävä ratsukko oli oikeinkin virkeä ja Iitukin siinä havahtui, että onko täällä jotain jännää vai mistä moinen innostus. 60cm luokan alku radasta meni oikein hyvin. Iitu hyppäsi reippaasti, mutta sitten alkoi yskiä, laukka tippui raviin ja Iitu hölkkäsi oikein hitaasti seuraavalle esteelle, mutta hyppäsi senkin ilman mitään vauhtia. Loput radasta meni hidasta laukkaa ja ravia, mutta Iitu hyppäsi kaikki esteet puhtaasti. Jos olisi vauhtia niin olisi helpompi hypätä, eikä tarvitsisi paikaltaan ponnistaa niin paljon.. Ilmeisesti edellispäivän estevalmennus vei mehut tai sitten maneesissa ei vaan huvita.. Puhdas rata ja ruusuke tuli toisestakin luokasta! 

Edellispäivän 70cm esteet meni paljon innokkaammin ja todettiinkin nyt, että ei ole järkeä hypätä Iitulla pieniä luokkia, sitä ei selvästikään motivoi pikkuesteet, vaan kaipaa kunnon loikkia. Iitu toimi kisapaikalla taas yhtä hienosti kuin aina, hengaili vaan eikä säikkynyt mitään. Huvitti talutella Iitua maneesissa, kun jokainen hevonen joka Iitun näki, kakkasi heti alleen. En tiedä, onko Iitun ulkonäkö niin pelottava vai haiseeko se niin villille... Iitua ei paljon muut hevoset kiinnostaneet, vaikka olikin kaikenlaista valkoista ja lehmänkirjavaa ponia kisaamassa. Nuo harjoituskisat on siitä kivoja, että toimivat sisään-ulos -menetelmällä, eikä tarvitse odotella palkintojen jakoa pitkiä aikoja. Seuraavaksi Iitu saakin kisata 70/80cm ratoja niin pysyy vähän motivaatio yllä :)


Iitu radalla ihmettelemässä

Lopuksi otin vielä Iitusta rakennekuvan. Madotin Iitun kisojen jälkeen ja painomitta näytti 450kg, kun kuukausi sitten se näytti 490kg. Ihan hyvin lähtenyt jo rasvaa ja talvikarvaa. Vielä parikymmentä kiloa saisi pudottaa ennen kesäkuun puoliväliä :)

Kommentit

Suositut tekstit