Iitun ensimmäiset estekisat

Iitu pääsi osallistumaan elämänsä ensimmäisiin estekisoihin Aitotallilla kohta kolmisen viikkoa sitten. Iitulla on päästy nyt muutama kerta hyppäämään ja tarkoitus oli osallistua harjoitusmielessä joihinkin helppoihin kilpailuihin lähistöllä. Iitu osallistui 50cm luokkaan, koska kunto ei välttämättä olisi riittänyt korkeampiin niin pitkällä radalla. Iitu hyppäsi esteet melkoisella ilmavaralla ja olisi varmasti voinut hypätä suoraan 70cm. Rata oli yllättävän pitkä, joten Iitun kuntoa koeteltiin totisesti. Ratsastaja sai kyllä tehdä töitä, jotta laukka pysyi yllä. Alussa Iitu tiputti sarjan jälkeen raviin, mutta onneksi sitten taisi innostua itsekin radasta. Iitu teki hienot hypyt. Ei ainuttakaan kieltoa tai pudotusta. Yksikään este ei jännittänyt, vaikka mukana oli punaisia mökkejä ja tukkeja. (Liekö seurausta siitä, että kotona on esteet koottu niistä rojuista, mitä nurkista sattuu löytymään..)

Iitu käyttäytyi muuten aivan upeasti! Tultiin aika ajoissa paikalle, joten Iitu joutui suht pitkään odottelemaan. Iitu vain nuokkui rauhassa kentän vieressä kun katseltiin aiempia luokkia. Outo paikka ei ihmetyttänyt Iitua yhtään ja Iitu käyttäytyi kuin vanha konkari; tuli paikalle, teki puhtaan suorituksen ja lähti kotiin. Tykkään todella paljon Iitun luotettavuudesta ja rauhallisuudesta, se ei turhia hötkyile. Rata meni niin hyvin, että saatiin sininen ruusuke palkinnoksi. Aika olisi voinut olla nopeampi kun Iitu laukkasi aika rauhallisesti, mutta mieluummin menee ensimmäisen esteratansa ja kilpailunsa rauhassa hyvällä mielellä. Iitu näytti kuvissa kovin tyytyväiseltä suorituksensa jälkeen :) Tästä on hyvä tähdätä korkeammalle. Syksyn suunnitelmat riippuu pitkälti siitä, tiinehtyykö Iitu. Jos ei tiinehdy, olisi tiedossa mahdollisesti paritkin estekisat lähistöllä. 

Iitun reuhka laitettiin nätille letille kisoja vartenIitu haaveilee verkassa

Iitu näyttää kuvissa helposti pääjalkaiselta, koska sillä on niin lyhyt ja ahdas kaula. Mitään korkeaa muotoa ei ole koskaan odotettavissa..

Viime aikoina Iitua katsellessani olen havahtunut pienehköön satulaan ja Iitun palatessa astutuksesta, haen sovitukseen erään Batesin satulan.
Olisiko aika ehkä nostaa estekorkeutta? ;D
Iitu on ihan poikki!
Loppuun vielä video suorituksesta;


Kommentit

Suositut tekstit