Kengittäjä kävi ja hyvin kävi

Käytiin tuossa perjantaina maastossa Iitulla ja Simolla. Olin ostanut Simon tossuihin iskua vaimentavat geelipohjalliset ja halusin testata niitä ennen kuin kengittäjä alkaa rakentamaan kaviota. Mentiin pitkästä aikaa soratielle. Siellä myös Iitulla on tossut kavioissa, koska pohjalla ei voi mennä ilman kenkiä. Kokeilumielessä katsottiin että miten Simo reagoi käynnissä ja miten ravissa. Ei tuntunut missään. Ravattiin oikein pitkä kunnon kohotus -pätkä, käveltiin hetki ja kotiinpäin nostettiin laukkaa ja voi pojat mitä laukkaa se olikaan! En ole ikinä laukannut Iitulla niin kovaa. Iitu meni hurjaa neliä ja saatiin Runtastic -sovellukseen uudet enkat, 35 km/h. (Tuo sovellus tosin näyttää ihan puuta heinää ja todellinen nopeus on varmasti suurempi, mutta antaa se vähän suuntaa vauhdista verrattuna muihin kertoihin). Iitulla on jännä tapa pystyä pukittamaan nelissä. Eli Iitu rymistelee ihan matalana ja heittää yhtäkkiä perää ilmaan. Simolla voi onneksi lohduttautua sillä että kun se menee lujaa niin ei ainakaan ehdi pukittaa.

Mielestäni neli on todella epämukavaa istua, Siinä en löydä oikein kunnon asentoa. Satulassa on kamalaa istua sellaisessa rynkytyksessä ja kevyessä istunnassa on hyvä olla, mutta sitten olet pulassa kun pukittaa. Tykkään antaa ohjaa, jotta hevonen saa venyttää itseään oikein kunnolla, mutta se ei onnistu jos pukkia tulee. Sitten siinä selässä kelaat ohjaa, nostat käsiä ylös ja kiskot päätä ylös, nojaat taakse pukeissa sitten taas eteen, jotta pysyy kyydissä. Jos joku kuvaisi vierestä kun meikäläinen menee neliä näyttäisi se todella koomiselta! :D

Hevosille oli tosiaan kertynyt virtaa kun oli kuukauden päivät lähinnä vain köpötelty Simon kavioiden ja Iitun nuhan takia. Olivat kyllä oikein innoissaan! Simosta muuten huomaa kyllä että on päässyt kuukauden vähällä. Pötsi on meinaa taas samanlainen kuin vuosi sitten syksyllä. Simoa pitää liikuttaa jatkuvasti, jotta pysyy timminä. Nyt täytyy aloittaa taas kuntokuuri alusta..











maha


No sitten niitä kengityskuulumisia. Ei tarvinnut laittaa täytettä kavioihin. Vuoltiin ne vain siisteiksi. Mikä helpotus! Nyt kaviomekanismi pääsee toimimaan ja ehkä vilkastuneen verenkierron myötä myös kavio paranee.  Syötän tällä hetkellä Simolle soijarouhetta, biotiinia ja öljyä, josko ne kaviot siitä vahvistuisi. (Silmissä siintää jo ensi kesän Hippos -kehä ja siellä täytyy olla kaviot kunnossa kun ne arvostellaan erikseen. Samalainen dieetti on edessä taas ensi keväänä kuin nyt oli. Mutta rotunäyttelyihin sainkin Simon upeaan kuntoon, joten ei ole ollenkaan mikään mahdottomuus, jos vaan pystyy liikuttamaan normaalisti.)

Muutoin ei ole ollut mitään ihmeellistä, Senna on vienyt kivasti Iitua eteenpäin ja olivat kokeneet ahaa -elämyksen ulkoavuista Maanantaina. Maanantaina käytiin myös Simon ja Pojun kanssa laukkamaastossa. Simo oli aivan innoissaan ja laukkasi lujaa. Ei kuitenkaan neliä, sillä pukitti reilusti ja kävin jo satulasta ilmassa ja hetken aikaa ehdin miettiä, että nytkö tömähdän jorpakkoon, mutta tömähdinkin takaisin satulaan ja hurja laukka jatkui. Pojat oli niin innoissaan, että halusivat uudelleen. Simo käveli hirmuista pikakävelyä kotiin ja Poju joutui meitä ravaamaan kiinni.





Taas tuli vähän sekava kirjoitus, mutta kun kerran viikossa kirjoittelee niin ehtii tapahtua jo paljon.

Kommentit

  1. Hmmm! Mä olen kans miettinyt et pitäiskö meidän koittaa päästä johki rotunäyttelyyn Rimbon kanssa :) En kyllä tiedä millon kun kaviotkin ihan täysin kasvuvaiheessa vielä (meillä oli karsea kenkä-ongelma aiemmin ja tiputti kaikenmaailman erikoisekenkulit ja on nyt ilman) Tosin ponipontukseni ei ole edes Suomen rekisterissä et voishan sitä muutaman vuoden sisällä aateella :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti Teivoon mukaan (jos ne siellä ensi kesänä pidetään). Paikka oli ainakin omasta mielestäni erinomainen. Ja oltiin ihan ensikertalaisia näyttelyssä ja pärjättiin hienosti! :) Luojan kiitos rotunäyttelyssä ei syynätty kaviota. Simokin oli juuri tiputtanut kenkänsä ja kengät oli ihan parilla naulalla kiinni + kaviot täynnä koloja. Hippoksen kehässä onkin sitten eri juttu kun siellä arvostellaan kaviot erikseen.. Siksi toivon että kengättömyys auttaa nyt ja kaviot ehtivät vahvistua. Meilläkin alkaa oleen viimeiset mahdollisuudet osallistua näyttelyyn kun Simo täyttää ensi vuonna 17.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit