Luottamus heräsi

Pari viikkoa on vierähtänyt kuin siivillä. Olen ollut niin kiireinen maatalomme keittiöremontin kanssa, että ei ole ollut aikaa kirjoitella. Olen kuitenkin päässyt käymään joka päivä tallilla. Noniin elikkäs viimeksi kun kirjoittelin oli Simo juuri muuttanut Majantallille ja minua jännitti tippuuko lisää kenkiä ja miten lauma vastaanottaa Simon. No ei tippunut vielä silloin ja Simosta on tullut lauman jäsen ihan hyvin, muutamia ruhjeita lukuun ottamatta. Aluksi Simoa ei pystynyt viemään yksin edes kentälle kun se ahdistui niin paljon, että vain hirnui toisten perään. Aloimme siis harjoittelemaan taas maastakäsin talutusta ja väistämistä sekä taluttelin Simoa yksin maastossa pieniä lenkkejä.








Simo on löytänyt itselleen laumasta tyttöystävän, shettistamman nimeltä Rasu. Ihana pariskunta kun ne ovat kylki kyljessä laitumella.

Kuvatessani kyyhykyläisiä laitumella ikuistin videolle myös mielenkiintoisen tilanteen. Ukkosmyrsky oli tuloillaan ja ukkonen jo jyrisi kauempana. Tuuli yltyi melkoisesti ja yhtäkkiä laumassa alkoi kuhina ja koko lauma siirtyi viereiselle niitylle. Johtajatamma ohjasi laumansa ilmeisesti suojaisampaan paikkaan;


Koska en saanut kengittäjää lyhyellä varoitusajalla, tilasin Simolle briteistä tossut, Cavallon Simplet, kokoa 5. (juu, Simon etukavion koko on 3 ja takakavion 4..) Kaviot oli niin pahasti lohkeilleet, että niitä ei saanut ahdettua pienempiin. Tähän voi laittaa sitten sukan jos joskus tuntuu liian löysältä.





Nämä ovat pysyneet tosin jalassa, Myös maastossa vaikka on laukattu hurjaa vauhtia. Täytyy varmaan tilata vielä kokoa neljä...mutta näillä on hintaa. Simo kengitettiin tänään kun se pudotti eilen myös takajalan kenkänsä. Takajalat olivat niin säröillä että ei ollut kaviota mihin kiinnittää kenkä, joten niitä vain vuoltiin hieman ja niiden annetaan nyt laidunkauden ajan kasvaa rauhassa. Käytän siihen asti tossuja lähtiessäni maastoon.





Eilen kävimme maastossa ja kokeilimme ensimmäistä kertaa vetohevosen paikkaa. Takana tuli kaksi suokkia. Muutaman kerran Simo jäi kiemurtelemaan ja peruuttelemaan kun ei olisi halunnut mennä, mutta en antanut periksi vaan ajoin päättäväisesti eteenpäin niin hyvin meni. Tänään lähdimmekin ensimmäistä kertaa kaksin oikein kunnon maastoon. Menimme saman lenkin kuin eilen. Simo jäi jumittamaan ja yritti äkisti kääntyä ympäri monessa kohtaa mutta ajoin sitä päättäväisesti eteenpäin. Ravattiin ja laukattiinkin löysällä ohjalla ja oli oikein mukavaa. Hypättiin pari maastoestettä kun Simo innoistui ojista. Palasimme takaisin samaa reittiä aivan löysällä ohjalla. Yleensä kun ryhmässä palataan samoja jälkiä takaisin, innostuu Simo ja on lähtenyt rynnimään tallia kohti. Nyt köpöteltiin rauhassa ja otettiin muutama laukka ja ravipätkä kun pyysin. Olin itse rento ja onnellinen ja niin oli Simokin, ihanaa! <3

Tässä vielä video kun irtojuoksutin Simoa ja se poti eroahdistusta. Hienot liikkeet kyllä, mutta kovasti se hakeutui joko minun lähelle tai sitten laidunta lähinnä olevaan nurkkaan.








Kommentit

Suositut tekstit