Murentuneet kaviot ja kiukuttelua

19.05. Takana oleva viikko on ollut melkoista alamäkeä Simon kanssa. Aloitetaan lauantaista, 10.05, jolloin tallilla oli hevosen lihashuolto -kurssi. Aiemmin viikolla olin huomannut, että Simon takakavioiden sisäreunat ovat murentuneet, joten tilasin kiireesti kengittäjän ja kuinka ollakkaan ainoa vapaa aika oli lauantaina, juuri samaan aikaan kuin lihashuolto -kurssi! Eli minulta meni kurssin teoriaosuus oikeastaan kokonaan ohi, koska halusin olla mukana kengityksessä seuraamassa ja kyselemässä, mitä pitää tehdä toisin. Menin tallille niin viime tipassa, että ehdin nopeasti harjaamaan Simon ja putsaamaan kaviot.

Kengittäjä huomasi heti, että oikean etujalan kenkä oli poikki ja puolikas kenkä oli hieman kasvanut sisään... Mietin että kuinka pitkään se on voinut olla, luulisi että olisin huomannut... Muutoin etukaviot olivat hyvässä kunnossa. Takakaviot olivat todella pehmeät ja sisäsyrjät ihan haperoituneet. Niistä vuoltiin pois niin paljon kuin pystyttiin ja vaihdettiin nelosen kengät kolmosten tilalle. Täytyy lisätä biotiini ruokavalioon... Tosin Simo menee laitumelle, joten täytyy katsoa, löytyisikö sitä joko kiinteässä tai nestemäisessä muodossa, koska jauhetta on huono sekoittaa minnekkään...

Ehdin kuitenkin seuraamaan lihashuoltokurssin käytännön harjoituksia ja pääsin itsekin kokeilemaan venytyksiä :) Venyteltävänä oli AnnaTiina ja kurssia piti hevoshierojien opettaja Susanna Saunio.



Hurjan näköinen venytys! Tätä ei ihan kaikilla hevosilla kannata kokeilla...


Sunnuntaina Simo leipäili ja maanantaina osallistuttiin kouluvalmennukseen. Valmennuksessa käytiin harrasteluokan helppo C ohjelmaa. Kentälle oli tuotu uusi hiekka, joka oli todella pehmeää. Simo päättikin kesken alkukäyntien käydä maahan piehtaroimaan! Hyppäsin kyllä vauhdilla pois selästä, kun Simo kävi maahan makaamaan ja aloin nakuttamaan raipalla kylkeen. Simo vain katsahti että "oho, unohdin että oot selässä" Nousi se siitä onneksi ennen kuin ehti kierähtää. Valmennus oli aivan kaameaa menoa. Simo oli todella kuuma ja painoikin pierupukkilaukkaa ympäri kenttää ja jouduin tekemään jatkuvasti voltteja saadakseni sen kuulolle... Yhdellä pukkilaukka suoralla Simolta irtosi vasen takakenkä jalasta... Kyllä ärsytti, johan se päivän ehti lepäilläkin kengityksen jälkeen...

Onneksi hiekka oli pehmeää niin jatkettiin valmennus loppuun asti ja mentiin rata lopulta ihan ok läpi. Tiistain tunnilla hypättiin matalia esteitä johtuen pehmeästä pohjasta. Olen itse liian innokas hyppääjä tiukassa etukenossa. Pitäisi malttaa istua suorassa esteelle asti eikä hidastaa hevosen menoa etunojassa. Noh, siinä on meille opettelua, Simo oli edellispäivän valmennuksen jäljiltä todella laiska eikä sitä kiinnostanut hypätä.

Kengittäjä saapui perjantaina lyömään irtokengän kiinni. Muut kangät olivat ok, mutta tästä oli oikein lohjennut kunnon palat kaviosta. Kenkä laitettiin takaisin ja nyt pitää vältellä pehmeää alustaa.  

Lauantaina oli sitten ne koulukisat, mihin oli harjoiteltu. Koska viimeksi mentiin raviohjelma, kokeiltiin nyt helppo C luokkaa. Simo oli nätisti kuulolla eikä pukittanut lainkaan. Laukkakin nousi ihan pohkeilla pyytämällä ja sain ylläpidettyä sitä melkein koko ympyrän ajan.  Välillä tippui raville, mutta sitten nostettiin uudelleen. Simo teki nätisti mitä siltä pyysin ja ei enää nosta väärää laukkaa! :). Vaikka ohjelma oli todella lyhyt, pystyin unohtamaan yhden siirtymisen ja ravasin liian pitkään -.- Saatiin vaan 52% Mutta olin paljon tyytyväisempi kuin sen raviohjelman jäljiltä sillä tässä Simo oikeasti totteli ja yhteistyö toimi :)

Tässä kuvia linssilude Salamasta kun vein Simoa tarhaan. Kaverukset tapittivat portilla kun olin lähdössä.











Kommentit

Suositut tekstit