Iitun selässä

15.08. Tänään käytiin Iitun selässä. Ensiksi seisoskelin jakkaralla Iitun vieressä ja rapsuttelin sitä, jotta se ei hätkähtänyt kun olin korkeammalla kuin se. Sitten nojailin Iitua vasten. Stten menin mahalleni makaamaan poikittain sen selkään, jalat vieläkin jakkaralla, jotta koko paino ei heti tuntunut selässä. Lopulta nostin jalatkin penkiltä ja makasin mahallani jo siten, että jalat olivat molemmin puolin Iitua, mutta olin vielä matalana. Iitua kehuttiin ja rapsuteltiin koko aika, mutta se keskittyi lähinnä syömään ruohoa. Kohottauduin hitaasti istumisasentoon ja istuin Iitun selässä kun Iitu oli paikallaan. Otimme muutaman askeleen eteenpäin, eikä Iitua tuntunut haittaavan paino selässä. Sitten laskeuduin hitaasti alas selästä ja Marika toisti saman kuvion. Kun Marika istui selässä, ohitse kulkevalla tiellä ajoi lujaa vauhtia rekka vesilätäköstä ja Iitu hieman pelästyi. Iitu kuitenkin vain hätkähti, eikä hypännyt pystyyn tai pukittanut. Marika istui vielä selässä niin kauan, että Iitu oli rauhoittunut, jolloin laskeutui hitaasti selästä ja Iitu sai kehuja.

Keskiviikkona kävimme 7 km lenkin Simon ja Iitun kanssa, siten että eräs Suomessa käymässä ollut saksalainen tyttö ratsasti Simolla ja minä talutin Iitua. Mentiin autotien laitaa, varmaan 2,5 kilomteriä eikä kumpaakaan haitannut vaikka ohi huristi autoja. Jännin asia oli trampoliinit ja tuulimyllyt. Vuonimaiseen tyyliin kumpikin kyttäsi pitkään ja saattoi pysähtyä, mutta ei sen kummempaa. Iitu ressukka oli aivan väsynyt kun oli enää kilometri kotio ja pysähtyi tien laitaan ja alkoi lepuuttaa jalkaa. Jouduin maanittelemaan ja houkuttelemaan vaikka kuinka pitkään että sain sen liikkeelle.

Torstaina eräs lapsuudenaikainen ystäväni tuli ratsastamaan Simolla ja minä taas talutin Iitua. Tällä kertaa mentiin vain noin 4 km lenkki, mutta Iitu taisi olla väsy edellispäivän pitkästä lenkistä. Se jäi taas tien reunaan lepuuttaan jalkaa.

Tänään käytiin ehkä kahden kilometrin lenkki. Tällä kertaa ratsastin itse simolla Western -tyyliin ja Marika talutti Iitua. Iitu ressu teki taas puolivälissä sen että jäi seisomaan tielle.  Kun lähdin Simon kanssa ravailemaan, alkoi Iitukin ravata perässä. Käytiin lopuksi kiipeilemässä vielä yksi aika jyrkkä mäki metsässä ja tultiin se alas. Simo on käyttäytynyt hienosti myös vieraiden kanssa, olen oikein tyytyväinen! :)




Kommentit

Suositut tekstit